Date companie
 
 
 
 

Borbely propune Guvernului reducerea taxei auto cu 20-30

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reducere, poluare, masini, taxa auto
 

Ministrul Mediului a dat o veste bună românilor care vor să-și aducă o mașină din străinătate. Guvernul ar putea să decidă, săptămâna viitoare, reducerea taxei de primă înmatriculare a automobilelor cu 20-30%. Laszlo Borbely vrea să solicite în ședința Executivului această măsură.

LASZLO BORBELY, ministrul Mediului:"Eu voi cere în Guvern sã reducem putin cuantumul taxei. (...) Am cerut o listã sã vedem, evident la cele care polueaza mai mult, probabil, reducem mai putin, dar va fi o reducere. Voi anunta si procentul, dar taxa auto rãmâne în continuare."

Ministrul a mai precizat că va cere cabinetului Boc să aprobe și extinderea plății taxei și pentru autotursmele înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, la prima vânzare a acestora. Modificările sunt determinate de o decizie recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Acum o lună, magistrații au hotărât că taxa pe poluare instituită prin reglementarea autoritatilor de la Bucuresti și care se aplică vehiculelor la prima înmatriculare contravine dreptului comunitar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

  Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

 • Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate ( 7 Martie 2020 )

  Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru că nu au fost implementate corect măsurile pe care primăriile și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 • Mașini mai puține și tarife mai scumpe, la Uber și Bolt ( 13 Februarie 2020 )

  Uber și Bolt cresc tarifele! S-a ajuns aici din cauza numărului mare de clienți, în condițiile scăderii numărului de mașini disponibile. Scăderea este provocată de retragerea unui număr mare de mașini, din cauza modificării...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2