Date companie
 
 
 
 

Borbely propune Guvernului reducerea taxei auto cu 20-30

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reducere, poluare, masini, taxa auto
 

Ministrul Mediului a dat o veste bună românilor care vor să-și aducă o mașină din străinătate. Guvernul ar putea să decidă, săptămâna viitoare, reducerea taxei de primă înmatriculare a automobilelor cu 20-30%. Laszlo Borbely vrea să solicite în ședința Executivului această măsură.

LASZLO BORBELY, ministrul Mediului:"Eu voi cere în Guvern sã reducem putin cuantumul taxei. (...) Am cerut o listã sã vedem, evident la cele care polueaza mai mult, probabil, reducem mai putin, dar va fi o reducere. Voi anunta si procentul, dar taxa auto rãmâne în continuare."

Ministrul a mai precizat că va cere cabinetului Boc să aprobe și extinderea plății taxei și pentru autotursmele înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, la prima vânzare a acestora. Modificările sunt determinate de o decizie recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Acum o lună, magistrații au hotărât că taxa pe poluare instituită prin reglementarea autoritatilor de la Bucuresti și care se aplică vehiculelor la prima înmatriculare contravine dreptului comunitar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2