Eveniment în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Asociația "Sănătatea ta" din Oradea în fața Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, unitate sanitară suport COVID-19. În acel loc au fost amplasați, în formă de inimă, mai mulți brăduți împodobiți, astfel încât să poată fi văzuți de pacienții și cadrele medicale din spital.
CAMELIA PĂSCUI, organizator eveniment „Între pacienți, cadrele medicale și familiile celor care au pierdut lupta cu acest virus este o legătură. Această legătură este ritmul inimii. Am avut susținători prietenii mei de pe Facebook, cei virtuali și cei cunoscuți, s-au strâns 105 brăduți. Am avut ca și parteneri Comanderia templierilor din Oradea și bineînțeles gazdele din această seară conducerea Spitalului Municipal „Gavril Curteanu” Oradea. Ne dorim să transmitem mulțumiri cadrelor medicale care luptă în prima linie, o speranță pentru pacienții care sunt, acum, în saloane sau care sunt acasă și dorim să ținem un moment de reculegere, pentru cei care au pierdut lupta cu boala.”
ALIN SUCIU, medic specialist, Medicină de Urgență „Am venit aici cu foarte mare entuziasm, în semn de recunoștință pentru toți colegii care în toată această perioadă au depus eforturi susținute și au făcut foarte multe sacrificii pentru a veni in slujba cetățenilor și în slujba pacienților pe care i-au gestionat. Nu a fost deloc ușor pentru niciunul din colegii mei, indiferent de funcția pe care o au în spital, fie că vorbim despre medici asistenți, infirmieri, brancardieri, și spun asta și din poziția de medic, dar și din poziția de fost pacient care a fost infectat cu Sarscov 2.”
LIVIU LUPEA, comandant, Comanderia Templieră Oradea „Vrem neapărat să ne adresam sufletului, decât părții material de ajutorare pe care o putem face. Foarte mulți se dau de partea naturală și e bine că se întâmplă. Noi ne gândim acum la sufletele celor care pe de-o parte suferă în spitale și în al doilea rând și nu în ultimul rând, cadrele medicale care se sacrifică pentru a întreține viața celor care sunt în nevoie din cauza bolii necruțătoare."
CĂLIN BARABAȘ, director Îngrijiri, Spitalul „Gavril Curteanu” „Dorim să le mulțumim pe această cale colegilor noștri, pentru efortul pe care l-au depus aici, și această inimă coincide exact cu ziua în care Comisia Europeană prin Comisia Medicamentului, primește vaccinul, îl acceptă ca să-l putem folosi în România și Uniunea Europeană. Sperăm să fie de bun augur și să ducem lupta până la final.”
NICOLAU TEODOR, medic rezident, Spitalul „Gavril Curteanu” „Evenimentul din această seară cred că este un lucru pozitiv pentru spital și pentru ceea ce înseamnă activitate împotriva virusului SARS CoV-2. Activitatea a fost destul de dificilă. A trebuit de multe ori să ne adaptăm pe parcurs, ca să facem fața anumitor provocări pe care nu ne așteptam să le întâmpinăm."
CRISTIAN GORON, administrator, Spitalul „Gavril Curteanu” „În seara asta am încercat să facem un eveniment comemorativ pentru cei care au pierdut lupta cu acel virus nemilos și să aducem un omagiu cadrelor medicale care sunt în linia întâi.”
Soare arzător, atmosferă vibrantă și multă energie, la Oradea Beach Volleyball Tournament 2025! Frumosul oraș de pe Crișul Repede găzduiește, pentru al treilea an consecutiv, un adevărat spectacol sportiv, unde un total de 44 de echipe...
A patra ediție a caravanei ”Sănătatea vine la tine”, un proiect al Alianței Pacienților Cronici din România, evidențiază o realitate îngrijorătoare. Peste 70% dintre persoanele testate în opt localități din șase județe au diabet, hipertensiune, colesterol mare...
Toxiinfecție alimentară într-o tabără din județul Bihor. Zeci de persoane au avut nevoie de intervenția cadrelor medicale. Dintre acestea, 19 copii și trei adulți au fost transportați la spital. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana"...
În general, oamenii sunt preocupați de alimentație, stres ori mișcare fizică, atunci când este vorba despre starea de sănătate. Din păcate, se vorbește prea puțin despre efectul spațiului de locuit asupra organismului și asupra psihicului.
Pentru unii, fizioterapia poate părea un termen medical complicat. Pentru alții, ar fi o specialitate medicală destinată tratării vârstnicilor și persoanelor cu suferințe traumatice. De fapt, fizioterapia înseamnă mai mult decât recuperare, înseamnă prevenție, mișcare conștientă, echilibru și grijă față de corp.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019