Date companie
 
 
 
 

Brazii de Crăciun au ajuns deja pe piețele din marile orașe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, flori, brazi, marile orase
 

Așteptați cu nerăbdare de copii, brazii de Crăciun au ajuns, anul acesta, mai devreme în piețele din marile orașe. Cei mai mulți pomi sunt în ghivece, așa că, după sărbători, pot fi plantați în grădină. Nea Nicolae, cum îi spun piețarii din Timișoara, vinde flori de aproape 30 de ani. Cum frigul i-a stricat afacerea cu crizanteme și mușcate, s-a gândit să aducă în locul lor brazi de Crăciun.

NICULAE NITULESCU, comerciant: "Noi, toamna, când se termină cu florile de sezon, aducem arbuști, tuia, ienuperi și brazi; brazi care sunt cu rădăcină și se pot planta în pământ."

Oferta este bogată: brazi argintii, molizi sau pini, mai mici sau mai mari. Prețurile sunt cuprinse între 30 și 400 de lei, iar timișorenii sunt încântați și se gândesc serios să renunțe la pomii tăiați din pădure.

VOX, client: "Ați avea unde să-l plantați? - Acasă, la gradină, la sat."

VOX, client: "Stă mai mult timp verde! - Nu se mai taie atâția brazi. - Da, da, da. Nu sunt de acord că atâția se aruncă."

Și autoritățile din Brașov au pregătit deja o ofertă mai mult decât tentantă pentru cei care vor să-și împodobească locuința de Crăciun.

OLTEANU DAN VICIU, director Regia Publica Locala a Padurilor: "Este pregătit bradul din Piața Sfatului." (...) "Din pădurile specializate, 700 de bucăți plus eventualele confiscări."

Chiar dacă până la Crăciun a rămas mai mult de o lună, nu ar fi rău să vă hotărâți deja ce brad veți alege.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2