Date companie
 
 
 
 

Bucătăria thailandeză, promovată la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, ambasada, mare, pui, porc, fructe, vita, arta, orez, condimente, bucataria, thailandeza, taietei, arome, gastronomica
 

Thailanda nu este degeaba supranumită și "țara zâmbetului"! Gama complexă de gusturi și arome incluse într-un fel de mâncare, face din bucătăria thailandeză un adevărat răsfăț al simțurilor. Cei care au gustat din bucatele thailandeze au fost pe loc cuceriți de combinațiile rafinate. Popularitatea bucătăriei thailandeze crește, acum, și datorită unui proiect inițiat de Ambasada Regală a Thailandei pentru promovarea și o mai bună înțelegere a artei gastronomice din această țară.

TASANAWADEE MIANCHAROEN, ambasadorul Thailandei la București "Am inițiat aceste proiect deoarece mi s-a spus că sunt multe persoane care și-ar dori să încerce mâncarea thailandeză, dar nu știu unde să o găsească. Așa că am încercat să le arătăm cum se poate găti și cu unele produse care pot fi găsite aici, în țară și de asemenea, să le arătăm cum să le gătească."

Bucătarul șef, un maestru al bucătăriei thailandeze, ne-a dezvăluit o parte din secretele sale.

CHAIYASITH SRICHOM, bucătar șef "Ai impresia că sunt multe ingrediente, dar trucul este să creezi o balanță între aceste ingrediente. Să ai sarea, să ai zahărul, sosul și să le combini, ca atunci când le guști să nu recunoști neapărat un ingredient, ci pe toate, împreună."

VOX " Acest proiect este foarte interesant. Noi le putem arăta românilor atâtea lucruri despre mâncarea thailandeză. Este o mare oportunitate a țării noastre."

VOX "Nu cred că este prea cunoscută mâncarea și, acum, este o ocazie ca să o facem cunoscută."

Înrudită cu tradiția culinară a Indiei și a Chinei, bucătăria thailandeză este vestită pentru gustul său picant și aromat. La baza bucătăriei thailandeze stau orezul și tăiețeii. La acestea se adaugă fructele de mare, peștele, puiul, porcul și vita, asezonate cu o varietate de condimente orientale, din care maestrii bucătari prepară delicioasele feluri de mâncare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2