Date companie
 
 
 
 

Bucureștenii și-au putut testa gratuit tensiunea arterială, la inițiativa Școlii „Atlas”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : asistent, bucuresti, scoala, parc, atlas, medical, hipertensiune, arteriala
 

Bucureștenii și-au putut testa, astăzi, tensiunea arterială, gratuit, într-un parc din Sectorul 6 al Capitalei! Inițiativa aparține Școlii Postliceale „Atlas”, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentului Medical și a Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale.

CLAUDIA TEODORESCU, coordonatoare proiect „Este un proiect pe care noi îl desfășurăm, deja, de opt ani și este o acțiune de conștientizare a efectelor hipetensiunii asupra populației. Culmea este că, în fiecare an, avem același succes, cu excepția anului trecut, când nu s-a putut efectua această activitate.”

MIHAELA ȘTEFAN, viceprimar, Sector 6 București „- Susțineți astfel de demersuri, de activități? - Da, da, da, de trei ori da! Mai ales că, din păcate, nici familia mea nu a fost ocolită de acest gen de probleme.” 

VOX „- Este bine că vin în parc și în locurile unde circulăm, unde e lume, mai ales bunici cu nepoței. Mi se pare o idee foarte bună. - Dumneavoastră aveți probleme cu tensiunea sau ați avut în trecut? - Eu am probleme, iau tratament, sunt sub control cardiologic.” 

MIHAELA ȘTEFAN, viceprimar, Sector 6 București „Profit de prilejul acesta să îi rog pe toți cei care se uită la noi să meargă să se consulte, să-și facă analizele, pentru că, într-adevăr, hipertensiunea este un inamic care ucide.”

Potrivit datelor statistice, peste șapte milioane de români, reprezentând peste 45% din populația adultă, suferă de hipertensiune arterială. Medicii atrag atenția că măsurarea periodică a tensiunii arteriale este foarte importantă, având în vedere că hipertensiunea este o boală silențioasă, care, netratată, poate avea consecințe grave. Medicii spun că prevenția și depistarea precoce a hipertensiunii arteriale sunt importante pentru reducerea cazurilor de îmbolnăvire și evitarea complicațiilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2