Date companie
 
 
 
 

Bucureștenii, la promenadă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, pietoni
 

Mai multe zone de promenadă sunt deschise în centrul Capitalei în zilele de weekend! Primăria Municipiului București a luat această decizie împreună cu Brigada Rutieră după instituirea starii de alertă. Bucureștenii au ieșit astăzi la plimbare, dar părerile sunt împărțite în privința inițiativei municipalității. Pentru unii, este o idee foarte bună.

VOX "Fain, mă bucur oricum de mersul așa în libertate și că nu suntem condiționați de a avea tot timpul declarația cu noi."

VOX "Eu sunt încântată, dacă se așteaptă alt rezultat, mi se pare corect ca oamenii să aibă și locușorul lor mai ales că străzile sunt invadate de mașini și ei nu se mai simt, decât tot mașini sau mai putin decât o mașină, atâta este. Deci, eu salut această idee."

Sunt și bucureșteni consideră că erau suficiente locuri pentru plimbare și că aceste tronsoane nu trebuiau să fie închise pentru mașini.

VOX "Nu știu dacă sunt necesare, erau destule locuri unde ne putem plimba. Încurcă traficul sau se face aglomerație mai mare? În centru, de obicei nu prea era trafic în zilele de sărbătoare, era mai puțin, dar oricum exista. Nu știu ce să vă spun, nu am mașină și nu imi dau seama cât de mult încurcă. Pentru pietoni au fost create! E adevărat, dar pietonii au pe unde că nu se plimbă pe bulevardele mari, dacă se plimbă merg pe trotuar și merg în parcuri."

VOX "Și în weekend-uri sunt suficiente locuri aici, nu știu ce clădiri vor să vadă ei pe aici, mizeria asta de aici din spatele meu care se dă, nu muzeu - casă istorică și e întreținută așa cum e întreținută și mai departe ce să vadă, aici în zona asta, poate în zona Lipscanului ar fi ceva de văzut. Credeți că și traficul va fi mai aglomerat? Nu, în weekend, nu."

Municipalitatea speră ca prin înființarea celor 7 zone pietonale, va fi încurajată mișcarea în aer liber, mai ales după atâtea zile în care oamenii au fost nevoiți să stea în case. Zonele de promenadă se află în apropiere de bulevardul Dacia, Calea Victoriei, bd. Eroilor, strada E. Quinet, strada C.A. Rosetti si bd Unirii și sunt deschise în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 8.00 - 22.00.

 


Bucureștenii, la promenadă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Excursie la fermă, pentru relaxare în aer liber și hrană sănătoasă ( 12 Iulie 2020 )

  Unde își pot petrece timpul liber bucureștenii care nu vor să stea ore întregi în trafic, pe drumul spre mare ori spre munte? În apropierea Capitalei există zone frumoase, amenajate pentru relaxare și distracție, unde...

 • Moarte suspectă, în Centrul Vechi ( 29 Iunie 2020 )

  Moarte suspectă, în Centrul Vechi al Bucureștiului! În jurul orei 21:00, trecătorii prin zonă au semnalat la 112 faptul că un bărbat furios distruge o terasă și că se aruncă în fața mașinilor. Bărbatul în vârstă...

 • Copil omorât de motocicletă, în București ( 28 Iunie 2020 )

  Accident mortal, în București! Un copil în vârstă de 10 ani a murit, în această dimineață, după ce a fost lovit, chiar pe trecerea de pietoni, de un motociclist în vârstă de 40 de ani. Accidentul s-a produs...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2