Date companie
 
 
 
 

Bucureștenii, la promenadă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, pietoni
 

Mai multe zone de promenadă sunt deschise în centrul Capitalei în zilele de weekend! Primăria Municipiului București a luat această decizie împreună cu Brigada Rutieră după instituirea starii de alertă. Bucureștenii au ieșit astăzi la plimbare, dar părerile sunt împărțite în privința inițiativei municipalității. Pentru unii, este o idee foarte bună.

VOX "Fain, mă bucur oricum de mersul așa în libertate și că nu suntem condiționați de a avea tot timpul declarația cu noi."

VOX "Eu sunt încântată, dacă se așteaptă alt rezultat, mi se pare corect ca oamenii să aibă și locușorul lor mai ales că străzile sunt invadate de mașini și ei nu se mai simt, decât tot mașini sau mai putin decât o mașină, atâta este. Deci, eu salut această idee."

Sunt și bucureșteni consideră că erau suficiente locuri pentru plimbare și că aceste tronsoane nu trebuiau să fie închise pentru mașini.

VOX "Nu știu dacă sunt necesare, erau destule locuri unde ne putem plimba. Încurcă traficul sau se face aglomerație mai mare? În centru, de obicei nu prea era trafic în zilele de sărbătoare, era mai puțin, dar oricum exista. Nu știu ce să vă spun, nu am mașină și nu imi dau seama cât de mult încurcă. Pentru pietoni au fost create! E adevărat, dar pietonii au pe unde că nu se plimbă pe bulevardele mari, dacă se plimbă merg pe trotuar și merg în parcuri."

VOX "Și în weekend-uri sunt suficiente locuri aici, nu știu ce clădiri vor să vadă ei pe aici, mizeria asta de aici din spatele meu care se dă, nu muzeu - casă istorică și e întreținută așa cum e întreținută și mai departe ce să vadă, aici în zona asta, poate în zona Lipscanului ar fi ceva de văzut. Credeți că și traficul va fi mai aglomerat? Nu, în weekend, nu."

Municipalitatea speră ca prin înființarea celor 7 zone pietonale, va fi încurajată mișcarea în aer liber, mai ales după atâtea zile în care oamenii au fost nevoiți să stea în case. Zonele de promenadă se află în apropiere de bulevardul Dacia, Calea Victoriei, bd. Eroilor, strada E. Quinet, strada C.A. Rosetti si bd Unirii și sunt deschise în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 8.00 - 22.00.

 


Bucureștenii, la promenadă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2