Date companie
 
 
 
 

Bucureștiul are, în premieră, un registru al spațiilor verzi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, verde, spatiu, registru, cadastrul
 

Bucureștenii se mândresc, potrivit statisticilor, cu un patrimoniu consistent de spații. Creșterea este impresionantă, de la 16 metri pătrați, la 23 de metri pãtrați pe cap de locuitor. Noile evidențe ale municipalității iau, însă, în calcul inclusiv cimitirele.

VALERIU MANOLACHE, realizator Cadastrul Verde "Spațiul verde este peste tot unde e verde, cã d-aia e spațiu verde. Suprafața obținutã s-a împãrțit la numãrul de cetãțeni, oficial, ai Municipiului București, pe baza ultimului recensãmânt. Cadastrul verde din Bratislava și din Zagreb, vi le pun la dispoziție. Știți ce scrie acolo? Inclusiv cimitire!"

DAN TRIFU, vicepresedinte, ECO CIVICA "Ceea ce ne-a dezamãgit este numãrul de arbori, adicã 1,7 milioane de arbori la o capitală este enorm de puțin. Nici nu vã imaginați cât de puțini sunt. La o capitalã de nivelul Bucureștiului, trebuie să trecem de cel puțin 10 ori cifra."

Până la sfârșitul anului 2013, Bucureștiul trebuie să ajungă la 26 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor. Pentru atingerea acestui obiectiv, vor continua plantările de arbori și se vor monta jardiniere plutitoare pe râul Dâmbovița, cu bani europeni.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Intru din nou cu aceastã hotãrâre, respinsã acum o lunã. Alveolele unde se pot monta pomi și iarbã, aliniamentele stradale refãcute, tot sã facem în așa fel încât și asta sã creascã numãrul de metri pãtrați de verde. Nu în ultimul rând, acoperișurile verzi, da, terasele."

Capitala este primul oraș din România care a realizat Cadastrul Verde. Costurile s-au ridicat la aproximativ 9,4 milioane de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2