Bucureștenii se mândresc, potrivit statisticilor, cu un patrimoniu consistent de spații. Creșterea este impresionantă, de la 16 metri pătrați, la 23 de metri pãtrați pe cap de locuitor. Noile evidențe ale municipalității iau, însă, în calcul inclusiv cimitirele.
VALERIU MANOLACHE, realizator Cadastrul Verde "Spațiul verde este peste tot unde e verde, cã d-aia e spațiu verde. Suprafața obținutã s-a împãrțit la numãrul de cetãțeni, oficial, ai Municipiului București, pe baza ultimului recensãmânt. Cadastrul verde din Bratislava și din Zagreb, vi le pun la dispoziție. Știți ce scrie acolo? Inclusiv cimitire!"
DAN TRIFU, vicepresedinte, ECO CIVICA "Ceea ce ne-a dezamãgit este numãrul de arbori, adicã 1,7 milioane de arbori la o capitală este enorm de puțin. Nici nu vã imaginați cât de puțini sunt. La o capitalã de nivelul Bucureștiului, trebuie să trecem de cel puțin 10 ori cifra."
Până la sfârșitul anului 2013, Bucureștiul trebuie să ajungă la 26 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor. Pentru atingerea acestui obiectiv, vor continua plantările de arbori și se vor monta jardiniere plutitoare pe râul Dâmbovița, cu bani europeni.
SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Intru din nou cu aceastã hotãrâre, respinsã acum o lunã. Alveolele unde se pot monta pomi și iarbã, aliniamentele stradale refãcute, tot sã facem în așa fel încât și asta sã creascã numãrul de metri pãtrați de verde. Nu în ultimul rând, acoperișurile verzi, da, terasele."
Capitala este primul oraș din România care a realizat Cadastrul Verde. Costurile s-au ridicat la aproximativ 9,4 milioane de lei.
A 28-a ediție a Concursului Național de Comunicări Științifice ale elevilor din învățământul liceal, la disciplina Geografie, este în desfășurare, la Colegiul Tehnologic ”Viaceslav Harnaj” din București. Anul acesta, la concurs participă 105 liceeni, din...
Incendiu, sâmbătă, pe terasa unui mare mall din București! La momentul intervenției echipajelor din cadrul ISU București – Ilfov, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum la acoperiș, deasupra unui etaj tehnic...
În general, oamenii sunt preocupați de alimentație, stres ori mișcare fizică, atunci când este vorba despre starea de sănătate. Din păcate, se vorbește prea puțin despre efectul spațiului de locuit asupra organismului și asupra psihicului.
Proiectarea și construirea unei case, la ora actuală, implică, pe lângă costurile inerente, o adaptare eficientă la specificul erei tehnologizării accelerate și fluxului puternic de informații, într-o eră a oportunităților, dar și a provocărilor.
Final de an școlar cu bucurie și emoție, la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Elevii au fost răsplătiți pentru eforturile depuse pe parcursul anului școlar, fiind premiați în cadrul unei festivități organizate de conducerea școlii.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019