Date companie
 
 
 
 

Bugetarii, în șomaj tehnic prin rotație

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, somaj, bugetar, tehnic
 

Premierul Ludovic Orban a anunțat că și bugetarii vor intra în șomaj tehnic! Guvernul pregătește o ordOnanță potrivit căreia angajații instituțiilor de stat vor fi trimiși acasă în șomaj tehnic pentru 15 zile pe lună, urmând să revină la muncă după două săptămâni, pentru a-i înlocui pe ceilalți care au asigurat funcționarea repectivelor instituții. Ei vor primi salariul întreg pentru cele 15 zile de lucru și 75% din salariu pentru cealaltă jumătate a lunii, în care sunt în șomaj tehnic. De la această măsură sunt exceptați cei care lucrează în domeniul Sănătății și Apărării, care au un rol central în lupta cu COVID-19, precum și instituțiile din zona de securitate națională. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat că actul normativ va legifera o stare de fapt din sistemul public și că este un gest de corectitudine față de mediul privat.
”Somaj tehnic” în instituțiile publice, o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajaților de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotație, într-un număr egal de zile dintr-o luna, cu 75% din salariul de baza. Este o propunere asumată. După consultări, inclusiv cu autorități locale și după evaluări.”, a explicat Violeta Alexandru pe Facebook.
În acest moment, peste 1.000.000 de români sunt în șomaj tehnic. Dintre aceștia, peste 950.000 au contractul de muncă suspendat, iar circa 200.000 au fost concediați. Cei mai mulți oameni și-au pierdut locul de muncă în domenii precum comerț cu amănutul, hoteluri, restaurante și construcții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2