Date companie
 
 
 
 

Bugetarii intră în program de recuperare a zilelor de 2 și 3 mai

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, bugetari, recuperare, stat, hotarare, zile, paste, MAI, minivacanta, institutii
 

Bugetarii recuperează zilele libere stabilite de guvernanți pentru minivacanța de întâi mai. Potrivit hotărârii de guvern, zilele libere din 2 si 3 mai, acordate in acest an, pentru ca ziua de întâi mai sa fie legata de sarbatoarea de Paste, sunt recuperate pe 13 si în 20 aprilie sau prin prelungirea timpului de lucru, pana la 30 aprilie 2013. Mulți au preferat varianta muncii în weekend. La Primăria Brașov, de exemplu, angajații au venit, sâmbătă, de la primele ore ale dimineții.

AMBIANȚĂ "- Cum e să lucrați sâmbăta? – Normal, o zi normală de lucru."

La Consiliul Județean Brașov și la Prefectură s-a ales varianta prelungirii programului de lucru. Cu excepția prefectului, care merge la birou și în weekend, ca să lucreze în liniște.

MIHAI MOHACI, prefect de Brașov "Recuperarea o facem prin orele după program. Am prelungit programul săptămânal, însă sâmbăta mai vine și prefectul la muncă, în sensul că mai are niște lucruri de pus la punct, niște documente de corelat. Fiind liniște sigur că atunci poți să te concentrezi pe anumite probleme."

Și la Primăria din Tîrgu-Mureș, angajații au preferat să muncească sâmbătă.

DORIN FLOREA, primar, Tîrgu-Mureș "E ceva obișnuit, nu înseamnă că dacă vii să recuperezi ceva zile vii în mod special, noi venim de multe ori și sâmbăta."

În Capitală, unele primării de sector și Casa de Asigurări de Sănătate au avut program de lucru în 13 aprilie, dar cetățenii nu prea s-au înghesuit cu solicitări, pe la ghișee sau prin birouri.

VOX "Deocamdată a venit un singur petent, acolo, la masă."

CRISTINA CĂLINOIU, purtător de cuvânt, C.A.S.M.B. "Noi avem tare multe hârtii de gestionat, pe care în timpul săptămânii, din cauza aglomerației create, nu prea putem să le facem. Să zicem că luăm partea plină a paharului, că, astăzi, ne mai punem hârtiile în ordine."

Instituțiile statului vor fi închise, în perioada 1 - 6 mai, inclusiv. Potrivit hotărârii de guvern, zilele de 2 si 3 mai nu vor fi, însă, libere și pentru magistrați și nici pentru alte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în acele zile. De cele două zile libere nu vor beneficia nici angajatii Trezoreriei. Saptamana trecuta, Guvernul a decis ca zilele de 2 si 3 mai 2013 sa fie declarate drept zile libere pentru salariatii din sectorul public. Prevederea este valabila si pentru angajatii din sectorul privat, in masura in care patronatele stabilesc astfel.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2