Date companie
 
 
 
 

Bugetarii intră în program de recuperare a zilelor de 2 și 3 mai

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, bugetari, recuperare, stat, hotarare, zile, paste, MAI, minivacanta, institutii
 

Bugetarii recuperează zilele libere stabilite de guvernanți pentru minivacanța de întâi mai. Potrivit hotărârii de guvern, zilele libere din 2 si 3 mai, acordate in acest an, pentru ca ziua de întâi mai sa fie legata de sarbatoarea de Paste, sunt recuperate pe 13 si în 20 aprilie sau prin prelungirea timpului de lucru, pana la 30 aprilie 2013. Mulți au preferat varianta muncii în weekend. La Primăria Brașov, de exemplu, angajații au venit, sâmbătă, de la primele ore ale dimineții.

AMBIANȚĂ "- Cum e să lucrați sâmbăta? – Normal, o zi normală de lucru."

La Consiliul Județean Brașov și la Prefectură s-a ales varianta prelungirii programului de lucru. Cu excepția prefectului, care merge la birou și în weekend, ca să lucreze în liniște.

MIHAI MOHACI, prefect de Brașov "Recuperarea o facem prin orele după program. Am prelungit programul săptămânal, însă sâmbăta mai vine și prefectul la muncă, în sensul că mai are niște lucruri de pus la punct, niște documente de corelat. Fiind liniște sigur că atunci poți să te concentrezi pe anumite probleme."

Și la Primăria din Tîrgu-Mureș, angajații au preferat să muncească sâmbătă.

DORIN FLOREA, primar, Tîrgu-Mureș "E ceva obișnuit, nu înseamnă că dacă vii să recuperezi ceva zile vii în mod special, noi venim de multe ori și sâmbăta."

În Capitală, unele primării de sector și Casa de Asigurări de Sănătate au avut program de lucru în 13 aprilie, dar cetățenii nu prea s-au înghesuit cu solicitări, pe la ghișee sau prin birouri.

VOX "Deocamdată a venit un singur petent, acolo, la masă."

CRISTINA CĂLINOIU, purtător de cuvânt, C.A.S.M.B. "Noi avem tare multe hârtii de gestionat, pe care în timpul săptămânii, din cauza aglomerației create, nu prea putem să le facem. Să zicem că luăm partea plină a paharului, că, astăzi, ne mai punem hârtiile în ordine."

Instituțiile statului vor fi închise, în perioada 1 - 6 mai, inclusiv. Potrivit hotărârii de guvern, zilele de 2 si 3 mai nu vor fi, însă, libere și pentru magistrați și nici pentru alte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în acele zile. De cele două zile libere nu vor beneficia nici angajatii Trezoreriei. Saptamana trecuta, Guvernul a decis ca zilele de 2 si 3 mai 2013 sa fie declarate drept zile libere pentru salariatii din sectorul public. Prevederea este valabila si pentru angajatii din sectorul privat, in masura in care patronatele stabilesc astfel.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice ( 30 Iulie 2020 )

  Executivul a adoptat noile reguli de protecție împotriva COVID-19. Astfel, de la 1 august, conform unei hotărâri de Guvern, terasele se închid la ora 23.00, iar administratorii nu vor mai avea voie să primească...

 • Unități-pilot experimentale, în rețeaua școlară ( 17 Iulie 2020 )

  Guvernul României a aprobat funcționarea unitatilor de învățământ cu statut de unităti-pilot, experimentale și de aplicație. La începerea noului an școlar, aceste unități vor pune în aplicare și vor evalua...

 • Verificări aspre, pe litoral ( 3 Iulie 2020 )

  Se înăspresc controalele în toată țara! Secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu a anunțat că echipe operative vor face verificări pe litoral. Unde nu sunt respectate regulile se poate chiar suspenda activitatea, spune Despescu.

 • Iohannis: România trebuie să ajungă din urmă media țărilor din UE ( 19 Iunie 2020 )

  România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE! Este declarația președintelui Klaus Iohannis după reuniunea prin videoconferință a Consiliului European. Două teme importante s-au discutat la întâlnire: bugetul multianual pentru perioada 2020 - 2027 și fondul de recuperare economică.

 • Patronii restaurantelor cer redeschiderea unităților ( 8 Iunie 2020 )

  Patronii restaurantelor cer redeschiderea unităților din 15 iunie, odată cu faza a II-a de relaxare! Antreprenorii din domeniu au înaintat o scrisoare deschisă către Guvern, prin care cer să fie permis accesul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2