Date companie
 
 
 
 

Bugetarii protestează în stradă din cauza legii salarizării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : parlament, protest, greva, legea, mediu, administratie, publica, grefieri, salarizarii, nugetari
 

Mii de bugetari au protestat față de proiectul legii salarizării! Angajații din administrația publică, cei din agențiile de mediu, grefierii și angajații Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au ținut să își exprime nemulțumirea față de prevederile proiectului aflat în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților. Aproximativ o mie de angajați din administrația publică au participat la un miting în fața sediului Parlamentului. Manifestanții spun că angajații din administrația publică locală sunt singurii bugetari care nu au o grilă de salarizare, salariul de bază putând fi stabilit prin hotărâri ale consiliilor locale sau județene, fapt care încalcă Constituția.

VOX "Problema noastră e una acută, politizarea administrației locale. Faptul că nu avem o grilă de salarizare nemulțumește pe toți funcționarii publici"

Oamenii au spus că se bazează pe Avocatul Poporului, pe șeful statului și pe parlamentarii din opoziție care să îi susțină prin demersuri la Curtea Constituțională.

VOX "Primul lucru pe care l-am observat este dispariția ca drept a ajutoarelor salariale compensatorii, cu un șut în fund fără nicio compensație."

Manifestanții cer Comisiei de muncă a Camerei Deputaților, cameră decizională, să adopte și să susțină amendamentele propuse de organizațiile sindicale, care au înaintat Parlamentului proiectul grilelor de salarizare.

VOX "Nu au luat în calcul doleanțele noastre, de nevoia unei grile de salarizare. Administrațiile primare să rămâna la cheremul primarilor, respectiv al Consiliilor Județene."

Sindicaliștii au spus că vor să organizeze o nouă acțiune de protest în fața Parlamentului săptămâna viitoare, în 6 iunie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest sindical la CCR ( 4 Decembrie 2019 )

  Un nou protest în Capitală! În fața Curții Constituționale au protestat, astăzi, aproximativ 100 de sindicaliști din Blocul Național Sindical. Aceștia au vrut să atragă atenția la OUG 79/2017, subliniind că peste 1 milion de salariați au fost afectați de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. 

 • Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală ( 26 Noiembrie 2019 )

  Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic...

 • Protest la Băicoi, din cauza poluării provocate de depozitul de deșeuri ( 19 Noiembrie 2019 )

  Situație gravă în orașul Băicoi, din județul Prahova! Localnicii se plâng de mirosurile grele provenite de la un depozit de deșeuri situat la marginea orașului. Din cauză că autoritățile nu iau măsuri, oamenii au făcut mai multe măsurători din banii lor.

 • Adina Vălean, aviz pozitiv pentru audiere ( 12 Noiembrie 2019 )

  Adina Vălean are undă verde pentru a fi audiată în comisia de transporturi a Parlamentului European. Ea a primit aviz pozitiv, cu unanimitate de voturi, din partea comisiei juridice a Parlamentului European, după...

 • Noutăți în programele ”Rabla” și ”Rabla Plus” ( 12 Noiembrie 2019 )

  Administrația Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în programul Rabla și Rabla Plus. În această etapă, au fost acceptate două dosare pentru două autovehicule electrice.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2