Date companie
 
 
 
 

Bugetarii protestează în stradă din cauza legii salarizării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : parlament, protest, greva, legea, mediu, administratie, publica, grefieri, salarizarii, nugetari
 

Mii de bugetari au protestat față de proiectul legii salarizării! Angajații din administrația publică, cei din agențiile de mediu, grefierii și angajații Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au ținut să își exprime nemulțumirea față de prevederile proiectului aflat în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților. Aproximativ o mie de angajați din administrația publică au participat la un miting în fața sediului Parlamentului. Manifestanții spun că angajații din administrația publică locală sunt singurii bugetari care nu au o grilă de salarizare, salariul de bază putând fi stabilit prin hotărâri ale consiliilor locale sau județene, fapt care încalcă Constituția.

VOX "Problema noastră e una acută, politizarea administrației locale. Faptul că nu avem o grilă de salarizare nemulțumește pe toți funcționarii publici"

Oamenii au spus că se bazează pe Avocatul Poporului, pe șeful statului și pe parlamentarii din opoziție care să îi susțină prin demersuri la Curtea Constituțională.

VOX "Primul lucru pe care l-am observat este dispariția ca drept a ajutoarelor salariale compensatorii, cu un șut în fund fără nicio compensație."

Manifestanții cer Comisiei de muncă a Camerei Deputaților, cameră decizională, să adopte și să susțină amendamentele propuse de organizațiile sindicale, care au înaintat Parlamentului proiectul grilelor de salarizare.

VOX "Nu au luat în calcul doleanțele noastre, de nevoia unei grile de salarizare. Administrațiile primare să rămâna la cheremul primarilor, respectiv al Consiliilor Județene."

Sindicaliștii au spus că vor să organizeze o nouă acțiune de protest în fața Parlamentului săptămâna viitoare, în 6 iunie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat ( 12 Martie 2020 )

  Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, cu doar câteva minute înaintea ședinței de plen a Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului, care trebuia să înceapă la ora 16:00. Președintele Klaus Iohannis...

 • Alertă la Guvern ( 9 Martie 2020 )

  Anchetă epidemiologică la Guvern! Grupul de Comunicare Strategică anunță că o femeie de 42 de ani din București care a fost testată pozitiv cu coronavirus ar fi avut contact inclusiv cu persoane care lucrează în clădirea Guvernului!

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2