Date companie
 
 
 
 

Bugetul Capitalei, rectificarea în minus

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, rectificare, taieri
 

Tăieri drastice de la bugetele unor instituții, în urma rectificării bugetare operate de Consiliul General al Capitalei! Administrația Spitatelor a rămas fără 38 de milioane de lei, din fondurile alocate inițial, unitățile de învățământ, fără 28 de milioane de lei, iar RATB și RADET, fără 60 de milioane de lei. La polul opus, personalul din primărie împreună cu Administrația Lacuri Parcuri și Agrement au primit în plus 50 de milioane de lei.

DAN DARABONȚ, viceprimar, București: "Sunt lucruri care n-au fost date la o parte, dar au fost amânate. Sunt sume care au fost redistribuite, în acest moment. Sperăm ca, până la sfârșitul anului, să mai facem o reajustare."

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că rectificarea bugetară a fost cauzată de faptul că Guvernul nu și-a plătit datoria de 40 de milioane de euro. În replică, premierul Victor Ponta susține că va achita datoria pe care o are față de Primărie.

VICTOR PONTA, premierul României: "Sigur că o să îi dăm, în măsura în care îi avem prevăzuți în buget. Anul acesta, nu am avut nimic prevăzut în buget. Știți foarte bine că am o relație excelentă cu primarul general, cu domnul Oprescu."

Dacă Executivul nu va face plata acestei sume până la sfârșitul anului, există posibilitatea ca Primăria să realizeze o nouă rectificare bugetară pe minus.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 • Executivul amână creșterea salariilor profesorilor ( 15 August 2020 )

  Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.

 • PSD atacă la C.C.R. asumarea răspunderii Guvernului pe legea bugetului ( 23 Decembrie 2019 )

  Președinții Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, vor contesta la Curtea Constituțională adoptarea de către Guvernul Orban a bugetului pe 2020 fără dezbatere. Decizia a fost luată în cadrul...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2