Date companie
 
 
 
 

C.E. a inițiat prima etapă a procedurii de infringement pe mediu, în cazul României

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Octombrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : depozite, infringement, mediu, comisia, europeana, deseuri, rtomania
 

Comisia Europeană a inițiat, în cazul României, prima etapă a procedurii de infringement pe mediu, cu privire la deșeurile ilegale, natură, apă și calitatea aerului. Executivul de la Bruxelles a transmis către București mai multe scrisori de punere în întârziere, prin care cere asigurarea protecției habitatelor și a speciilor, respectarea normelor Uniunii Europene privind apele reziduale urbane și adoptarea programelor naționale de control al poluării atmosferice.

MONICA APOSTOL, reporter "Astfel, Comisiei Europene solicită României să închidă, să etanșeze și să restaureze, din punct de vedere ecologic, 15 depozite ilegale de deșeuri care au beneficiat de o perioadă de tranziție în conformitate cu Tratatul de aderare a României. Deșeurile trebuie tratate fără a crea riscuri pentru apă, aer, sol, plante sau animale și fără să provoace neplăceri din cauza zgomotului sau mirosurilor. De asemenea, fără a afecta în mod negativ peisajul sau zonele de interes special”.

În România, există 101 depozite de deșeuri neconforme, care au beneficiat de o perioadă de tranziție și care trebuiau închise până în iulie 2019. Țara noastră are la dispoziție două luni, pentru a lua măsurile corespunzătoare. Este penultima etapă înainte ca Executivul de la Bruxelles să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la acest caz. Comisia Europeană urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației Uniunii Europene.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2