Date companie
 
 
 
 

C.F.R cumpara si vinde scump, ca asa e la stat!

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cfr, datorii, tarife, curent, stat, Metrorex, consumator, calatorie
 

O regulã clasicã a economiei spune cã, pe mãsurã ce consumi mai mult, plãtesti mai putin. În România, doi mari consumator de stat, C.F.R. si Metrorex, au rescris aceastã regulã. În cazul C.F.R., de vinã este tot statul care a hotarat singur sã-si perceapã tarife mari. Între timp, cei care cãlãtoresc cu metroul si trenul sunt buni de platã si acoperã din buzunar tarifele uriase. Reprezentanții C.F.R. au, totusi, motive de optimism.

EMANOIL CULDA, director, C.F.R. "Pretul poate fi mai redus cu aproximativ 20%."

C.F.R. plãteste penalizãri din cauza datoriilor de douã miliarde de lei, pe care le-a acumulat pentru cã a fost nevoit sã cumpere energie scumpă. Cea care a vândut curentul a fost Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, tot o institutie a statului.

EMANOIL CULDA, director C.F.R."O scãdere a acestor ponderi ar însemna o scãdere a tarifelor pentru biletele de cãlãtorie pentru transport marfa."

EMIL BOC, premierul României "Trebuie restructurate toate mecanismele, astfel încât sã se cumpere energie de pe O.P.C.O.M. -De ce ati tolerat acest mecanism? -Pentru cã asa au fãcut legile domnii respectivi care au fost la guvernare."

Din data de 14 august, C.F.R. Călători a majorat prețul biletelor cu 18%, in timp ce Metrorex a crescut tarifele incepand cu 6 august.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2