Date companie
 
 
 
 

C.M.R. stabilește calendarul protestelor cadrelor medicale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, calendar, colegiul, medicilor
 

Cadrele medicale amenință că vor ieși în stradă! Până la finalul acestei săptămâni, Colegiul Medicilor din România va stabili, cu toți profesioniștii din sănătate, calendarul de proteste, care, din toamnă, vor avea diferite forme. Potrivit președintelui Colegiului, Vasile Astărăstoae, se vor organiza, pentru început, adunări generale, la care vor fi participa reprezentanți ai organizațiilor profesionale ale medicilor, asistenților, pacienților și sindicatelor. Printre soluțiile propuse de cadrele medicale pentru rezolvarea problemelor din sistem se numără rectificarea bugetară, creșterea alocațiilor pentru acest sector și majorarea veniturilor personalului, după un calendar bine stabilit.

prin telefon: EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății "Dacă vom cădea de acord că toate aceste lucruri sunt în regulă, vor fi forme finale. Dacă nu, putem continua discuțiile."

prin telefon: VASILE ASTĂRĂSTOAE, președinte, Colegiul Medicilor din România "Urmează consultări, dar, cum am spus, vom avea conferință de presă în comun, adunări. Mișcările propriu-zise sunt din toamnă, ca să vadă cei care decid, că nu mai vrem sa fim marginalizați."

Dacă autoritățile nu vor răspunde solicitărilor, vor urma pichetări și demonstrații în luna septembrie, greve în octombrie, urmând ca în noiembrie să se treacă la demisii în bloc în sistemul de sănătate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2