Bilanț C.N.A! Activitatea pe 11 luni și jumătate a Consiliului Național al Audiovizualului se reflectă într-un raport făcut public vineri-seară. Arbitrul segmentului audiovizual din România a punctat momentele de vârf, înregistrate pe parcursul anului 2013. Luna ianuarie a însemnat retragerea licenței OTV și consemnarea în premieră a C.N.A. în raport cu MCV pe justiție. Luna aprilie a fost marcată de seria de campanii inițiate în februarie: dezbaterile cu radiodifuzorii, cu vedetele și cu tot ceea ce a însemnat pe micile ecrane campania de combatere a violenței din școli. Tot în calendarul bilanțului, luna iulie a avut o încărcătură deosebită.
LAURA GEORGESCU, președinte C.N.A. "Iulie a triplat activitatea acestei instituții, din ieșirea principalului radiodifuzor din listă, care a însemnat un număr de peste două mii de avize de remodificat.
În luna noiembrie, C.N.A. a consemnat reușita trecerii codului etic al membrului C.N.A. Un cod pe marginea căruia au avut loc dezbateri îndelungate, în jurul ideii de a tripla incriminarea incompatibilității și a conflictului de interese. Într-un bilanț general al cifrelor, Consiliul Național al Audiovizualului a dat 86 de amenzi, 120 de somații, 15 decizii de drept la replică, două decizii de retragere-aviz de retransmisie, 25 de decizii de intrare în legalitatea unor spoturi comerciale și cinci decizii de retragere audiovizuale. La prezentarea raportului, președinta C.N.A., Laura Georgescu, a punctat și parteneriatul încheiat între canalul public TVR3 și Ministerul Agriculturii. Titulatura canalului rămâne în continuare TVR 3, dar sigla nu va mai avea culoarea mov, ci verde, aceasta fiind singura modificare vizuală.
LAURA GEORGESCU, președinte C.N.A. "Dacă se modifică grila, se modifică programul, se modifică procente, trebuie să anunțe CNA."
TVR3 rămâne în monitorizare permanentă până în 10 decembrie. Canalul public TVR3 promovează, acum, prin programele sale, care includ transmisiuni naționale sau regionale, o imagine a Ministerului Agriculturii coerentă, menită să asigure un echilibru de informare națională și teritorială.
Consiliul Național al Audiovizualului a făcut un pas decisiv în domeniul digitalizării. Potrivit unui comunicat al instituției, CNA a semnat un contract de finanțare pentru proiectul "Digitalizare pentru Eficientizare și o mai bună Comunicare în domeniul Audiovizual", în valoare de peste 100 de milioane de lei.
Exprimarea ”deficitară”, în contextul decizie CNA de a retrage de pe YouTube videoclipul în care jurnalistul Marius Tucă vorbea despre ”lovitura de stat”, îl pune într-o situație delicată pe Vasile Bănescu. APADOR-CH a cerut, vineri, retragerea...
Starea precară a sănătății românilor, reflectată în Raportul ”Health at a Glance: Europe 2024. State of Health in the EU Cycle” 2024, publicat de Comisia Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică! Conform...
Pandemia de COVID-19 a afectat piața muncii care se află într-o continuă schimbare. Anul 2020 a produs o modificare capitală a modului de desfășurare al activităților, mutate în majoritatea cazurilor...
Plimbare în Franța, de 150.000 de euro, descoperită de Curtea de Conturi la Primăria Sectorului 5. Potrivit raportului dat publicității de actuala conducere a primăriei, privind activitatea instituției...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019