Date companie
 
 
 
 

C.N.S.C. a anulat licitații de peste un miliard de euro

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : consiliul, national, publice, achizitii, contestatii, solutionare, licitatii
 

Proiecte de zeci de milioane de euro bat pasul pe loc, pentru că autoritățile n-au organizat licitațiile cum trebuie. Cel puțin așa a decis Consilul National de Solutionare a Contestatiilor, care a hotărât anularea unor proceduri de achizitie publică în valoare de peste 1,3 miliarde de euro.

BOGDAN LEHEL LORAND, presedinte, C.N.S.C. "Un număr de 1.705 de contestatii au fost admise. Valoarea estimată a procedurilor anulate fiind de aproximativ 1,3 miliarde de euro."

Privații se plâng atât de modalitatea discreționară în care este realizată documentația de atribuire, cât si de felul în care autoritățile evaluează ofertele depuse.

BOGDAN LEHEL LORAND, presedinte, C.N.S.C. "Când se contestã documentatia de atribuire cele mai frecvente plângeri se referã la cerintele de calificare impuse operatorilor economici, care sunt considerate mult prea exagerate sau factorii de evaluare."

Este si cazul tronsonului al doilea al Autostrăzii Timisoara-Lugoj, proiect de peste o sută de milioane de euro. In acest caz, atribuirea a fost blocată, după ce mai multe firme au contestat în repetate rânduri rezultatul licitației organizata în aprilie anul trecut. De altfel, numai la Compania de Drumuri, într-o situatie similară se află proiecte în valoare de peste două sute de milioane de euro. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, instituția care analizează plângerile depuse de agenții economici față de desfășurarea licitațiilor publice, a anulat și în 2010 peste doua mii de licitații, în valoare de aproape 10 miliarde de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2