Date companie
 
 
 
 

C.N.S. Cartel Alfa pune în aplicare calendarul protestelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, guvern, piata, sindicate, miting, masuri, curtea, gaze, pichetare, ordonanta, constitutionala, energie, regenerabila, victoriei, industrie, cartel, alfa, metalurgie
 

Liderii Confederației Naționale Sindicale ”Cartel Alfa” și cei ai federațiilor membre din industrie cer Guvernului României soluționarea urgentă a ordonanței privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxării energiei electrice și a liberalizării rapide a prețului la gaze naturale. Sindicaliștii vor să-i ceară premierului Victor Ponta să convoace de urgență o ședință comună cu toți factorii implicați, pentru a stabili modificările legislative referitoare la regimul energiei regenerabile și liberalizarea prețului la gaze și energie. Potrivit liderului Confederației Naționale Sindicale ”Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, lipsa de acțiune a Guvernului duce la pierderi deosebit de mari prin închiderea sau restrângerea activităților sectoarelor de producție industrială, care vor avea ca efect pierderea locurilor de muncă.

BOGDAN HOSSU, președinte, C.N.S. ”Cartel Alfa” ”Semnalul nostru de alarmă este că neluarea acestor măsuri vor avea ca și consecință o delocalizare masivă a unităților din domeniu. Înseamnă peste 150.000 de locuri de muncă pierdute pe un termen foarte scurt.”

Potrivit liderilor de sindicat, distorsiunile provocate de politicile privind energia electrică și gazele naturale au avut un impact negativ asupra competitivității industriei energo-intensive din România. În ceea ce privește procesul subvenționării energiei regenerabile, sindicaliștii au arătat că aceasta a crescut exploziv într-o perioadă scurtă de timp, consumatorii industriali plătind anul trecut cu 21 la sută pentru fiecare megawatt pe oră, comparativ cu 2010, ceea ce face ca întreprinderile din România să fie necompetitive pe plan mondial. Practic, în doi ani, ar putea să nu mai existe metalurgie românească, dacă nu se acordă importanță acestor probleme.

GHEORGHE SORA, președinte, F.N.S. „Solidaritatea Metal” ”Încercăm să sensibilizăm pe toată lumea, ca să ne salvăm locurile de muncă. În caz contrar, este foarte clar că nu vom mai vorbi de metalurgie românească, probabil în următorii doi ani de zile.”

În 26 februarie, președintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituțională în cazul ordonanței privind producerea energiei din surse regenerabile, dar judecătorii nu au dat, încă, o soluție. Pentru a presa adoptarea unor măsuri urgente, sindicatele au elaborat un calendar al protestelor. Miercuri, între orele 12.00 și 15.00, mai multe persoane vor picheta sediul Curții Constituționale. De asemenea, joi, circa 1.000 de sindicaliști vor participa la un miting în Piața Victoriei, unde vor cere Guvernului urgentarea tuturor actelor normative care vor urma după soluționarea de către Curtea Constituțională a ordonanței.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2