Date companie
 
 
 
 

Călătoria cu metroul se scumpește cu 40%

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fmi, inflatie, scumpiri, Metrorex
 

La sugestia Fondului Monetar Internațional, Metrorex va scumpi treptat cartelele de metrou, cu 40%. Pe viitor, Metrorex va putea stabili prețurile fără să mai aibă nevoie de aprobarea Guvernului, ci doar de ordinul Ministrului Transporturilor. Coalția de guvernământ a decis ca majorarea prețurilor să poată depăși rata inflației.

GHEORGHE UDRISTE, director Metrorex: "Discutia și cu Fondul Monetar a fost o creștere progresivã de pânã la 40%. 30-40%. Chiar nici nu știu acuma, e 30, e 40, dar cam așa este. Recomandarea spune așa - dacã vreți sã eficientizați activitatea, vã recomandãm sã faceți asta, asta, asta... Ca sã nu mai luati subventie foarte mare de la stat. Sã contribuie si cãlãtorul în mai mare mãsurã decât a fãcut-o pânã acum."

În urma ultimei scumpiri făcute în septembrie 2010, oamenii au fost nevoiți să scoată din buzunar 3 lei pentru două călătorii și 9 lei pentru 10 călătorii. Mai mult, în septembrie 2010, prețurile abonamentelor aproape că s-au dublat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2