Date companie
 
 
 
 

Călătorie cu pluta pe Dunăre, cu mesaj antipoluare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, Dunare, bulgar, plastic, calatorie, pluta, nemti, curata
 

Călătorie pe Dunăre, cu pluta! Trei nemți și un bulgar au plecat cu pluta pe bătrânul fluviu, într-o incursiune sub genericul "Pentru o Dunare curată, fără plastic", cu scopul de a atrage atenția asupra fenomenului de poluare care afectează cel mai mare curs de apă din această zonă a Europei. Cei patru tineri au construit o plută din 60 de trunchiuri de brad și au pornit la drum pe apă, din Serbia, cu destinația Turcia.

SUSANNE EISELE "- Este distractiv! Am făcut asta și anul trecut. Am renunțat la vacanța la mare și am hotărât să facem o excursie de zece zile cu pluta. - Prietenii tăi ce parere au despre aceasta călătorie? - Prietenii mei, când au auzit, au spus: ”Ce?”! Eu le-am spus că e doar o ambarcațiune, că stăm pe râu, ne relaxam, facem și treabă. "

Nu le lipseste nimic, pe pluta care-i poartă pe fluviul Dunărea. Ei au improvizat o mică bucătărie, o masă cu băncuțe. Nu le lipsesc scaunele de pescari.

AMBIANȚĂ: "- Tot ce mâncăm, gătim pe grătar, cel mai mult carne. - Și mâncați aici, pe plută? - Da, mâncam aici, pe plută. Uite, chiar acolo! "

SOFRONIEV VELICHLOV "E o călătorie foarte frumoasă! Pentru mine nu e periculos. Cine vrea să încerce, să se suie. Multă lume spune că e periculos, dar, după ce s-a suit, spune că e foarte frumos. "

Ideea le-a venit anul trecut. După câteva întâlniri, tinerii au pus la cale planul de construcție al plutei. După două luni au pornit la drum, hotărâți să atragă atenția asupra poluării Dunarii. Acum au ajuns la Galați, dar pe 31 august și-au programat să fie la Tulcea, unde se va desfăura Festivalul Bărcilor cu Vâsle și unde vor fi întâmpinați de Ivan Patzaikin.


însă călătoria se va opri la Tulcea, pe data de 31 august.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

  Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

 • Lingurița pentru împărtășanie, motiv de dispută între autorități și B.O.R. ( 12 Mai 2020 )

  Împărtășirea cu aceeași linguriță, subiect de dispută între autoritățilaice și biserică! Printre propunerile autorităților statului privind prevenirea răspândirii coronavirusului se numără și aceea ca împărtășania să se facă...

 • Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate ( 7 Martie 2020 )

  Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru că nu au fost implementate corect măsurile pe care primăriile și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2