Date companie
 
 
 
 

Călătorie cu pluta pe Dunăre, cu mesaj antipoluare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, Dunare, bulgar, plastic, calatorie, pluta, nemti, curata
 

Călătorie pe Dunăre, cu pluta! Trei nemți și un bulgar au plecat cu pluta pe bătrânul fluviu, într-o incursiune sub genericul "Pentru o Dunare curată, fără plastic", cu scopul de a atrage atenția asupra fenomenului de poluare care afectează cel mai mare curs de apă din această zonă a Europei. Cei patru tineri au construit o plută din 60 de trunchiuri de brad și au pornit la drum pe apă, din Serbia, cu destinația Turcia.

SUSANNE EISELE "- Este distractiv! Am făcut asta și anul trecut. Am renunțat la vacanța la mare și am hotărât să facem o excursie de zece zile cu pluta. - Prietenii tăi ce parere au despre aceasta călătorie? - Prietenii mei, când au auzit, au spus: ”Ce?”! Eu le-am spus că e doar o ambarcațiune, că stăm pe râu, ne relaxam, facem și treabă. "

Nu le lipseste nimic, pe pluta care-i poartă pe fluviul Dunărea. Ei au improvizat o mică bucătărie, o masă cu băncuțe. Nu le lipsesc scaunele de pescari.

AMBIANȚĂ: "- Tot ce mâncăm, gătim pe grătar, cel mai mult carne. - Și mâncați aici, pe plută? - Da, mâncam aici, pe plută. Uite, chiar acolo! "

SOFRONIEV VELICHLOV "E o călătorie foarte frumoasă! Pentru mine nu e periculos. Cine vrea să încerce, să se suie. Multă lume spune că e periculos, dar, după ce s-a suit, spune că e foarte frumos. "

Ideea le-a venit anul trecut. După câteva întâlniri, tinerii au pus la cale planul de construcție al plutei. După două luni au pornit la drum, hotărâți să atragă atenția asupra poluării Dunarii. Acum au ajuns la Galați, dar pe 31 august și-au programat să fie la Tulcea, unde se va desfăura Festivalul Bărcilor cu Vâsle și unde vor fi întâmpinați de Ivan Patzaikin.


însă călătoria se va opri la Tulcea, pe data de 31 august.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 • Poluarea din București, pericol pentru sănătatea locuitorilor ( 12 Ianuarie 2020 )

  Poluarea din București este unul dintre subiectele dezbătute intens în ultimele zile. Într-o postare pe rețeaua de socializare, Greenpeace România trage un semnal de alarmă, afirmând că măsurile luate de Primăria Capitalei...

 • Capitala României, în topul celor mai poluate orașe europene ( 22 Decembrie 2019 )

  Bucureștiul este pe locul șase în topul celor mai poluate orașe din Europa! Cel mai mare poluator este traficul. Toată lumea simte efectele poluării. Cu peste 600 de mașini la mia de locuitori, Bucureștiul este in topul mondial...

 • Poluarea aerului, asociată cu un risc mai ridicat de depresie și sinucidere ( 19 Decembrie 2019 )

  Expunerea la niveluri ridicate de poluare a aerului crește riscul de depresie și suicid! Efectele poluării asupra organismului sunt cunoscute de toată lumea, însă, după analizarea a 25 de studii recente, de către cercetătorii de la University College din Londra, s-a ajuns la concluzia că acest fenomen afectează și sănătatea mintală. 

 • Aerul din centrul Capitalei, poluat peste limita maximă admisă ( 6 Decembrie 2019 )

  Statistici îngrijorătoare pentru locuitorii Capitalei! Limitele de poluare au depășit, în centrul Municipiul București, pragul maxim admis, în anul 2019, potrivit Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2