Date companie
 
 
 
 

Călătorie cu pluta pe Dunăre, cu mesaj antipoluare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, Dunare, bulgar, plastic, calatorie, pluta, nemti, curata
 

Călătorie pe Dunăre, cu pluta! Trei nemți și un bulgar au plecat cu pluta pe bătrânul fluviu, într-o incursiune sub genericul "Pentru o Dunare curată, fără plastic", cu scopul de a atrage atenția asupra fenomenului de poluare care afectează cel mai mare curs de apă din această zonă a Europei. Cei patru tineri au construit o plută din 60 de trunchiuri de brad și au pornit la drum pe apă, din Serbia, cu destinația Turcia.

SUSANNE EISELE "- Este distractiv! Am făcut asta și anul trecut. Am renunțat la vacanța la mare și am hotărât să facem o excursie de zece zile cu pluta. - Prietenii tăi ce parere au despre aceasta călătorie? - Prietenii mei, când au auzit, au spus: ”Ce?”! Eu le-am spus că e doar o ambarcațiune, că stăm pe râu, ne relaxam, facem și treabă. "

Nu le lipseste nimic, pe pluta care-i poartă pe fluviul Dunărea. Ei au improvizat o mică bucătărie, o masă cu băncuțe. Nu le lipsesc scaunele de pescari.

AMBIANȚĂ: "- Tot ce mâncăm, gătim pe grătar, cel mai mult carne. - Și mâncați aici, pe plută? - Da, mâncam aici, pe plută. Uite, chiar acolo! "

SOFRONIEV VELICHLOV "E o călătorie foarte frumoasă! Pentru mine nu e periculos. Cine vrea să încerce, să se suie. Multă lume spune că e periculos, dar, după ce s-a suit, spune că e foarte frumos. "

Ideea le-a venit anul trecut. După câteva întâlniri, tinerii au pus la cale planul de construcție al plutei. După două luni au pornit la drum, hotărâți să atragă atenția asupra poluării Dunarii. Acum au ajuns la Galați, dar pe 31 august și-au programat să fie la Tulcea, unde se va desfăura Festivalul Bărcilor cu Vâsle și unde vor fi întâmpinați de Ivan Patzaikin.


însă călătoria se va opri la Tulcea, pe data de 31 august.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proiectul ”Oxigen”, de combatere a poluării în București, pe cale să fie aplicat ( 24 Octombrie 2019 )

  Proiectul Oxigen, care prevede mărusi pentru îmbunătățirea calității aerului în Capitală, a fost dezbătut astăzi în cadrul Consiliului General al Municipiului București. Proiectul propune ca toate mașinile cu normă de poluare...

 • Peste 400.000 de decese au fost înregistrate în 2016 ( 17 Octombrie 2019 )

  Concluzie dramatică! Poluarea aerului a provocat aproximativ 400.000 de decese premature în Europa în 2016, cel mai recent an din care sunt disponibile date. Aproape fiecare oraș european locuit este expus la niveluri de poluare care le depășesc pe cele considerate sănătoase.

 • Contrabandiștii de motorină, prinși în flagrant, pe Dunăre ( 4 Octombrie 2019 )

  Contrabandă cu motorină, pe Dunăre! Procurorii D.I.I.C.O.T. Brăila au destructurat o rețea infracțională care făcea trafic de motorină pe Dunăre. Grupul infracțional organizat, sprijinit de mai mulți polițiști de la Poliția...

 • Ziua Mondială fără Mașini, marcată și la București ( 22 Septembrie 2019 )

  Ziua Mondială fără mașini, marcată și în București! La sfârșitul lunii august, Consiliul General al Municipiului București a hotărât ca ziua de 22 septembrie să fie desemnată "Ziua fără autoturisme". Prin urmare, astăzi, între orele...

 • Kelemen Hunor și Mircea Diaconu, în cursa pentru Cotroceni ( 21 Septembrie 2019 )

  Kelemen Hunor și Mircea Diavonu au intrat și ei, oficial, în cursa pentru Cotroceni. Candidatul UDMR a mers la sediul Biroului Electoral Central pe o trotinetă electrică. Un motiv ca să spună că susține proiectele împotriva poluării.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2