Date companie
 
 
 
 

Calitatea vieții în România, mult sub nivelul european

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, social, studiu, vietii, calitatea, indicele, progres, bunastarea
 

România, depășită de toate statele europene în privința calității vieții! România ocupă locul 45 din 149 de țări în studiul „Indicele de Progres Social 2019”, privind calitatea vieții și bunăstarea socială, realizat de organizația nonprofit Social Progress Imperative. România coboară, potrivit studiului, o poziție față de anul trecut și se regăsește, conform scorului înregistrat, în rândul țărilor din a treia categorie din clasament, după Argentina, Bulgaria și Mauritius.

COSMINA STOIAN, reporter "Coordonatele la care România a obținut cele mai slabe punctaje sunt serviciile de apă și de salubritate, care ne aduc pe locul 83 din 149 de țări, sănătatea și bunăstarea. unde suntem pe locul 74 și accesul la educație de bază, pe locul 73. Cele mai bune punctaje obținute de țara noastră sunt cele referitoare la siguranța personală, unde suntem pe locul 36, calitatea mediului, hrana, îngrijirea medicală de bază și drepturile personale."

În 2019, pe primele locuri în clasament sunt Norvegia, Danemarca și Elveția, iar pe ultimele, Ciad, Sudanul de Sud și Republica Centrafricană. Totodată, statele membre ale Uniunii Europene, cu excepția Bulgariei și a României, se găsesc în primele două categorii de țări din clasament, având un nivel ridicat al calității vieții. Coordonatele care s-au îmbunătățit la nivel global sunt accesul la informații și comunicații, accesul la educație avansată, apă și salubritate, adăpost, nutriție și servicii medicale de bază, calitatea mediului, libertate și alegeri personale, sănătate și bunăstare. Studiul mai relevă că, pentru ca România să aibă un progres social, resursele publice trebuie dirijate spre investiții care generează dezvoltare economică și implicit creșterea nivelului de trai.


Calitatea vieții în România, mult sub nivelul european

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2