Date companie
 
 
 
 

Camera de tortură din Castelul Corvinilor a fost redeschisã, dupã douã secole

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : hunedoara, castelul, corvinilor, camera, tortura, temnita, prizonieri
 

Dupã 200 de ani, camera de torturã din Castelul Corvinilor a fost redeschisã. Turistii au ocazia sã vadã la fața locului instrumentele de tortură folosite asupra prizonierilor închisi în temnițele castelului. Mai mult, vizitatorii pot urmări demonstrații de tortură. Chiar dacã în locul prizonierilor sunt folosite manechine, decorul sãlii întunecate aflată la subsolul cetãtii medievale este înfricosãtor.

IOAN BODOCHI, director, Muzeul Castelului Corvinilor "Existã si sonorizare care încearcã sã refacã stãrile pe care prizonierii adusi în camera de torturã le trãiau în momentele în care pãșeau în interiorul ei."

VOX "Este foarte real si foarte bine fãcutã. Chiar îti poti face o idee despre ceea ce se întâmpla în timpurile acestor oameni."

VOX "Îti dã un pic de fiori asa, ceea ce ce si trebuie. Trebuie sã întelegem ce s-a întâmplat exact în castel si da, e foarte frumos."

VOX "Noi venim din Olanda si avem si noi bastioane de torturã de exemplu, dar ãsta e foarte frumos."

Potrivit istoricilor, temnița și camera de tortură din incinta castelului din Hunedoara au functionat pânã în secolul al optsprezecelea. Reamenajarea camerei de turturã din Castelul Corvinilor a costat 220.000 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2