Date companie
 
 
 
 

Campania ”Crime has no gender”, lansată în 21 de state europene

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : barbati, infractori, site, europene, crime, state, femei, campania, gender
 

”Crime has no gender”, o campanie cu miză puternică în combaterea infracționalității, campanie în care sunt implicate 21 de state! Autoritățile judiciare din cele 21 de state, implicate în campania ”Crime has no gender”, au creat site-ul www.eumostwanted.eu, cu chipurile unora dintre cei mai urmăriți infractori, și cer ajutorul populației pentru prinderea acestora.

COSMINA STOIAN, reporter „Inițiativa oamenilor legii din Uniunea Europeană expune în spațiul public chipurile femeilor și bărbaților căutați pentru infracțiuni grave precum omor, trafic de droguri, fraudă, furt sau trafic de persoane. Campania ”Crime has no gender” scoate în evidență un aspect și, anume, acela că femeile sunt la fel de capabile ca bărbații, să comită infracțiuni grave.”

Fiecare stat membru UE, dintre cele 21 implicate în ”Crime has no gender”, a selectat câte una dintre cele mai căutate femei din țară, pentru această campanie. Pe site-ul campaniei, România a postat fotografia lui Ildiko Enderle, de 43 de ani, suspectată că a racolat și dus fete în Germania unde le-a obligat să se prostitueze. România a adăugat și profilul lui Ion Niculaie, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, după ce, în 1994, împreună cu un complice a împușcat mortal o persoană, a rănit o a doua persoană, și a înjunghiat o alta cu un cuțit. Cei care dețin informații le pot trimite anonim, prin intermediul site-ului, direct către anchetatorii naționali care caută infractorul respectiv. Potrivit Poliției Române, această abordare s-a dovedit de succes în ultimii trei ani. După fiecare campanie, mai mulți urmăriți au fost arestați, deoarece presiunea a devenit prea mare pentru ei sau pentru rudele lor. De la lansarea proiectului, 69 de infractori care au apărut pe site-ul web au fost arestați. În cel puțin 21 de cazuri, aceștia au fost prinși în urma informațiilor primite de la publicul larg, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu.


Campania ”Crime has no gender”, lansată în 21 de state europene

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2