Date companie
 
 
 
 

Campania de prevenire a cancerului de col uterin ”Alege Viața!”, în desfășurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, viata, campanie, vouchere, cancer, col, conferinta, alege, bratila, elvira, citologic, papanicolau
 

Pregătiri pentru conferința privind prevenirea cancerului de col, eveniment organizat în cadrul campaniei ”Alege Viața”, inițiată în 2014 de medicul Elvira Brătilă. Campania este una dintre cele mai importante în materie de prevenție.

dr. ELVIRA BRĂTILĂ, medic primar obstetrică-ginecologie ”Am reușit și anul trecut, când am realizat prima dată, și anul ăsta, să dăm vouchere pentru examenul citologic Papanicolau, practic, cel mai simplu examen care se poate face la o consultație normală și poate să ne arate prezența unei leziuni pe col.”

ALINA STANCIU, Head of Strategy at JustAD ”Trebuie să știe că la conferință vor primi vouchere de testare Papanicolau, iar dacă voucherele, așa cum au fost și anul trecut, sunt mai multe decât participante, ceea ce ne și dorim în fiecare an, voucherele vor fi transmise ulterior persoanelor care s-au înscris, dar au depășit numărul de locuri care le avem disponibile.”

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în țara noastră, cancerul de col uterin este prima cauză de mortalitate prin cancer la femeile cu vârste cuprinse între 15 si 44 de ani. România se situează pe primul loc în Europa, în ceea ce privește incidența cumplitei boli, dar și a mortalității provocate de aceasta. Din aceleași date rezultă că peste 3.000 de românce sunt diagnosticate anual cu această maladie. Și mai dramatic, multe cazuri sunt depistate în stadii avansate.

dr. ELVIRA BRĂTILĂ, medic primar obstetrică-ginecologie ”În stadii în care nici chirurgical nu mai poți să faci nimic și doar un tratament paleativ, radio sau chimioterapie. În cadrul acestei campanii am vrut să atragem atenția femeilor că trebuie să-și facă un control anual sau cel puțin la doi ani.”

ALINA STANCIU, Head of Strategy at JustAD ”Toate detaliile le pot afla pe alegeviata.com. Acolo este și formularul de înscriere unde vor afla locațiile exacte cu hărțile și datele de acces.”

La prima ediție, anul trecut, campania a fost dezvoltată în Cluj, Timișoara și Constanța. Medicii implicați în campanie au intrat, din București, în dialog cu participantele din cele trei orașe.

dr. ELVIRA BRĂTILĂ, medic primar obstetrică-ginecologie ”Anul acesta vom face cu Sibiu și Iași. Ne dorim să răspândim informația corectă cât mai mult, iar femeile să realizeze că trebuie să își facă un control anual, iar cel mult, la vârste peste 50 de ani, o dată la doi ani.”

Accesul la conferința care va avea loc în 22 octombrie este gratuit, iar persoanele care se înscriu, dar nu mai pot participa, își vor primi voucherele pentru examenul citologic.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Conferință pe tema securității, la Universitatea ”Carol I” ( 25 Iunie 2021 )

  ”România și noua dinamică a securității internaționale”! Este genericul sub care Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a organizat cea de-a șasea conferință științifică internațională privind securitatea...

 • Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, dezvinovățiri și acuzații ( 16 Aprilie 2021 )

  Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut, astăzi, o primă reacție după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu. Într-o conferință de presă maraton, Voculescu a lansat numeroase acuzații la...

 • Reacții adverse, după vaccin ( 23 Februarie 2021 )

  Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.

 • Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, începând de azi ( 14 Septembrie 2020 )

  Starea de alertă se prelungește, cu încă 30 de zile, începând de astăzi, a anunțat premierul Ludovic Orban. În hotărârea de guvern au fost cuprinse și reguli pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

 • Rezultate finale, la bacalaureatul de toamnă ( 5 Septembrie 2020 )

  Rezultate mult mai bune, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat! Potrivit rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor. Aproape 11.750 absolvenți de liceu au promovat examenul de bacalaureat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2