Date companie
 
 
 
 

Campania de vaccinare antigripală, abia în a doua jumătate a lunii noiembrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : doze, vaccinare, ministerul, sanatatii, antigripal, campania
 

Campania de vaccinare antigripală va începe în a doua jumătate a lunii noiembrie! Până atunci, cine dorește să se vaccineze împotriva gripei trebuie să-și cumpere din farmacie. În prima fază a campaniei, Ministerul Sănătății va achiziționa 500.000 de doze, urmând ca, în funcție de cerere, să suplimenteze până la trei milioane de doze.

VOX "- Am zis că e foarte bine, și e mai bine să previi, decât să te îmbolnăvești și să dai o gramadă de bani pe medicamente. - Ați răcit? - Nu."

VOX "- Ați făcut vaccinul antigripal? - Nu fac, nu am făcut niciodată."

De trei ani, Institutul Cantacuzino nu mai produce vaccinul antigripal, iar Ministerul Sănatatii este nevoit să-l cumpere din străinătate. La fel ca în anii trecuți, procedura de achiziționare întârzie demararea campaniei de vaccinare.

DOREL SĂNDESC, secretar de stat, Ministerul Sănătății "Anul acesta am reușit să încheiem procedurile de licitație, prin care s-au achiziționat 500 de doze de vaccin, care vor fi direcționate către cabinetele medicilor de familie, în a doua parte a lunii noiembrie."

Vaccinul va fi gratuit doar pentru vârstnicii de peste 65 de ani, personalul medical, bolnavii cronici și femeile gravide, persoane considerate cu risc crescut de îmbolnăvire.

AMALIA SERBAN, director adj., Ministerul Sănătății "Din păcate, în ultimii ani constatăm o scădere dramatică a receptivității populației, la această vaccinare. Ministerul Sănătații nu poate să oblige, este o vaccinare facultativă, la cererea persoanei."

Pentru a beneficia gratuit de vaccinul antigripal, persoanele aflate în categoriile considerate cu risc crescut trebuie să se prezinte în cabinetul medicului de familie și să solicite vaccinarea. Gripa afectează anual trei milioane de oameni, în întreaga lume. Circa 500.000 dintre aceștia își pierd viața din cauza formelor severe ale bolii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2