Date companie
 
 
 
 

Campanie controversată, cu bannere cu medici reprezentați ca sfinți cu aureolă de coronavirus

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primaria, medici, patriarhie, panouri, sfinti, coronavirus, afisaj, aura, blasfemie
 

Campanie stranie, în București, Iași, Brașov și în alte orașe din țară! O artistă din Capitală a creat o serie de ilustrații înfățișând medici cu aure și în posturi de sfinți, în cadrul unei campanii derulate de o agenție de publicitate, cu scopul de a le mulțumi celor care luptă în prima linie cu pandemia de coronavirus. Una dintre aceste imagini, amplasată pe un panou publicitar, poate fi văzută și în zona Pieței Delfinului din Sectorul 2 al Capitalei.

OCTAVIAN IONESCU, reporter  "Panouri publicitare de inspirație religioasă apărute peste noapte au stârnit reacția bucureștenilor. Fie că reprezintă o icoană ortodoxă, imaginea unei zeități hinduse ori a unui călugăr budist, personajele de pe afișe au aureolă de sfințenie sub forma SARS Cov-2, coronavirusul care a semănat boală și moarte în toată lumea. Oamenii sunt nedumeriți și încearcă să își dea seama care este mesajul acestei campanii."

VOX "Nu se înțelege nimic! O blasfemie, a făcut-o un om cu capul sec."

VOX "O mare porcărie, nu mai au credință, nu mai au nimica."

VOX "Ce vedeți acolo, Maica Domnului cu ochelari ce mai are acolo în mână, ce indică?"

Și autoritățile locale au reacționat.

DAN CRISTIAN POPESCU, viceprimar, Sector 2, București "Am văzut panouri, blasfemii puse în București efectiv, nu știm încă la ce se face reclamă, poate sunt niște minți mai zbuciumate după izolare, nu știu ce se urmărește dar nu văd nici un scop util la care ar servi aceste imagini."

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că această campanie este “o încercare de maltratare vizuală a iconografiei creștine”. Potrivit lui Bănescu, nu este doar un demers blasfemiator, ci și o ofensă adusă categoriei profesionale a medicilor, care nu se cred cu certitudine sfinți sau mântuitori improvizați și nu pretind un cult public. Contactată de cotidianul Libertatea, autoarea desenelor, Wanda Hutira, a explicat că a ales să-i înfățișeze pe medici ca sfinți sau zei pentru că personalul medical, la fel ca personaje care de-a lungul istoriei au fost beatificate, dă dovadă de altruism. În viziunea acesteia, medicii fost au fost transpuși în reprezentări sacre din mai multe religii: creștinism, hinduism, budism. În urma reacțiilor negative din partea cetățenilor și a Bisericii Ortodoxe Române, primăria Capitalei a informat că deși modul în care imaginile au fost expuse este legal, va transmite o solicitare de eliminare a acestora.


Campanie controversată, cu bannere cu medici reprezentați ca sfinți cu aureolă de coronavirus

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2