Date companie
 
 
 
 

Campanie de donare de sânge

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, ministerul, centrul, campanie, sanatatii, sange, centre, transfuzii, revolutiei, donare, mobile
 

„TU poți salva o viață! Donează sânge”! Este îndemnul campaniei de recoltare de sânge organizată de Ministerul Sănătății, Institutul Național de Transfuzie Sanguină, Centrul de Transfuzie Sanguină București și Ministerul Afacerilor Interne. Două centre mobile au fost amplasate, astăzi, în Piața Revoluției unde se poate dona sânge. Campania este organizată în scopul creșterii gradului de conștientizare asupra necesității existenței condițiilor de siguranță în donarea de sânge, dar și cu scopul de a le mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți fără a aștepta ceva în schimb.

FLORIANDA NEAGU, șef secție consultații donatori, C.T.S.M.B. ”Zi de zi ne lovim de această nevoie de sânge, pentru că zi de zi se întâmplă evenimente neplăcute.”

Pentru a putea deveni donatori de sânge, voluntarii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Vârsta trebuie să fie în intervalul 18-60 ani, greutatea între 58 și 100kg, să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 24 de ore înaintea donării, iar femeile să nu fie însărcinate. De asemenea, donatorul nu trebuie să fi avut hepatită, TBC, sifilis, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau de piele și miopie peste 6 sau - 6 dioptrii.

VOX ”Dacă nu mă înșel este a unsprezecea donare. După ce donez, mă simt fizic mai bine și moral, pentru că fac un gest atât de frumos. Este un efort mic, dar pentru alții contează enorm.”

În Capitală, persoanele care doresc să doneze sânge, pot merge la Centrul de Transfuzii Snagvine al Municipiului București, dar și la spitalele de urgență, de luni până vineri, între orele 8.00 - 17.00.

FLORIANDA NEAGU, șef secție consultații donatori, C.T.S.M.B. ”Este o înnoire a organismului. Donatorii de sânge se simt mai ușori. Mai devreme, o donatoare ne-a văzut, a venit, a donat și după aceea a plecat alergând în pași vioi.”

În fiecare an, pe 14 iunie, se sărbătorește, la nivel mondial, Ziua Internațională a Donatorului de Sânge. România se situează pe penultimul loc în Europa la donarea de sânge voluntară și neremunerată. În prezent, doar 2% dintre români donează sânge, o medie extrem de mică în comparație cu media europeană de 6.9%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2