Date companie
 
 
 
 

Campanie de promovare a vaccinării copiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaccin, copii, ministerul, sanatatii
 

Ministerul Sănătății, o nouă campanie de promovare a vaccinării, la nivel național! Intitulată “Copilăria, cel mai frumos cadou”, campania are drept scop informarea părinților despre importanța și beneficiile vaccinării în copilărie, care salvează milioane de vieți anual în întreaga lume. Astfel, părinții pot alege să-și proteje copiii în cunoștință de cauză.

SORINA PINTEA, ministrul Sănătății "Evenimentul reprezintă o nouă etapă în cadrul campaniilor de informare și vaccinare demarate anul trecut alături de UNICEF și  Organizația Mondială a Sănătății. Am pregătit un spot video care sperăm ca va rula cât mai des pe canalele media astfel încât mesajul să fie perceput de cât mai mulți părinți. Este o campanie integrată și va avea și o componentă outdoor."

Campania este o continuare a campaniilor door-to-door de informare și recuperare vaccinală realizate, în 2018, de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF. Obiectivul principal este recuperarea vaccinării copiilor conform Programului Național de Vaccinare.

ALEXANDRU RAFILA, președinte, Societatea Română de Microbiologie "Doar 5% dintre copiii din România fac programe de Educație pentru Sănătate, pentru că este o disciplină opțională. Sănătatea nu este opțională, sănătatea condiționează dezvoltarea economică și socială a unei țări."

La rândul său, reprezentantul UNICEF, Pieter Bult, a subliniat că, în România, rata de acoperire vaccinală trebuie îmbunătățită, adăugând că absența vaccinării duce la reapariția unor boli ce pot fi ușor prevenite prin această măsură.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2