Date companie
 
 
 
 

Campus universitar ca la Harvard, construit din bani europeni, la Craiova

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : craiova, fonduri, studenti, europene, campus, universitar, drept, facultatea, harvard
 

Facultatea de Drept din Craiova se poate mândri cu un campus universitar la nivelul celor de la Harvard, Oxford sau Cambridge. Studenții au început semestrul al doilea într-o clădire nouă, de patru etaje, ridicată din fonduri europene. Amfiteatrele, laboratoare multimedia și spațiile de agrement din campusul de peste 12 mii de metri pătrați, construit în curtea Facultății de Mecanică, au costat peste 15 de milioane de euro. Dascălii și studenți au acum tot ce și-ar putea dori, așa că sunt foarte încântați.

SEVASTIAN CERCEL, decan, Facultatea de Drept Craiova "În vechiul sediu, întregul corp profesoral avea două birouri de 40-50 de metri pătrați. La momentul ăsta, fiecare coleg are un birou."

VOX "Superb! Extraordinar! Când am venit, am simțit că mă pierd. Nu știam unde sunt! Este chiar ca o navetã spațialã. Aici mã simt ca la Luvru, în bibliotecă. Este foarte, foarte frumos!"

VOX "Este un sediu foarte frumos! Este o clădire foarte frumoasă! Biblioteca este impresionantă!"

VOX "În ansamblu, tot campusul e perfect! Este foarte bine cã poate fi combinat utilul cu plãcutul. Existã și cafeneaua, existã terenuri de sport, există părculețul din jur. Biblioteca arată foarte bine, este foarte dotată."

Decizia de construire a campusului a fost luatã în anul 2008, pentru că nu existau spații suficiente pentru cursuri. Mai mult, din acest motiv, studenții veneau la universitate și sâmbăta și duminica. Lucrările s-au încheiat mai devreme cu o săptămână față de termenul prevăzut, așa că noul semestru a început în casă nouă.

SEVASTIAN CERCEL, decan, Facultatea de Drept Craiova "- Presupun că ați văzut campusuri și în afară. Arată mai bine al nostru? - Arată foarte bine! O simplă comparatie dacă vreți! O fotografie ar putea să fie așa: aici avem o fotografie din 2013, dumnealor au o fotografie, să spunem, din 2000 sau 1900 depinde când a fost finalizat."

Noul campus mai cuprinde terenuri de sport acoperite, dar și în aer liber, aproape două sute de locuri de parcare și cinci adăposturi antiaeriene. Construcția este prevăzută cu ventilație centralizată, iar 15 panouri solare produc energia necesară furnizării apei calde.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alexandru Cumpănașu a încheiat un nou contract pe bani europeni ( 24 Noiembrie 2020 )

  Asociația pentru Implementarea Democrației condusă de Alexandru Cumpănașu a primit un nou contract cu bani europeni de la Primaria Alexandria, deși este suspect într-un dosar pe fonduri europene. Potrivit G4media.ro, în...

 • Antreprenorii pot aplica pentru granturi destinate capitalului de lucru ( 20 Octombrie 2020 )

  Veste bună pentru antreprenori! De joi, 22 octombrie, ei pot aplica pentru granturile pentru capital de lucru. Această măsură face parte din schema de ajutor de stat instituită în vederea acordării de sprijin financiar...

 • Prețul cazării în campusurile universitare, mai scump ( 2 Octombrie 2020 )

  Studenții din provincie, care au venit la facultate sau la master în București și au ales să locuiască într-o cameră de cămin, trebuie să plătească mai mult pentru cazare. Și asta din cauza restricțiilor impuse...

 • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

  Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

 • Angajații uzinelor Dacia și Ford, în șomaj tehnic ( 3 Iunie 2020 )

  Uzina Dacia trimite din nou angajați în șomaj tehnic. 1.100 de angajați ai uzinei din Mioveni intră în șomaj tehnic, până în 30 iunie. Conducerea unității economice a luat această decizie din cauza penuriei de comenzi.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2