Date companie
 
 
 
 

Cancerul nu este o sentință

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, scriitoare, pacienti, sentinta, cancer, mercurian
 

“Cancerul nu este o sentință”! Sub acest generic s-a desfășurat, astăzi, o întâlnire interactivă între pacienții cu cancer și medici, la o clinică oncologică din București! La conferință a fost prezentă și scriitoarea Chris Simion-Mercurian, care le-a dăruit celor prezenți câte un exemplar din cartea sa, în care își povestește viața după ce a fost diagnosticată cu cancer.

CHRIS SIMION-MERCURIAN, scriitoare și regizoare de teatru “Albumul este concluzia pe care am tras-o în urma celui mai frumos an, anul în care am trecut prin operație, chimioterapie și radioterapie, pentru că este anul în care m-am renăscut. Am luat-o ca pe o experință esențială, care mi-a fost dată cu un scop, m-a ajutat să nu ma panichez, să nu intru în conflict cu mine, să nu mă întreb... de ce eu? De ce mie? Să nu-mi pierd timpul cu chestii inutile.”

Pacienții au aflat de la medicii prezenți răspunsuri la întrebările care îi frământă, și-au împărtășit temerile și au fost încurajați să lupte cu boala. Medicii prezenți la conferință au vorbit despre resursele existente pentru a face față bolii și tratamentului și despre noile metode de terapie.

ANA BĂNCILĂ, medic specialist Radioterapie „Radioterapia modernă presupune un tip de tratament mult mai țintit cu protejarea organelor la risc mult mai bine decât se făcea anul trecut. Și ceea ce se traduce pentru pacient, sunt mai puține reacții adverse”

Specialiștii au discutat și despre importanța alimentației corespunzătoare pentru pacienții cu cancer.

LYGIA ALEXANDRESCU, nutriționist “Rolul alimentației este esențial pentru că ajută pacientul să aibă un confort a vieții cât mai bun. Mâncarea trebuie să fie densă, în așa fel încât să mănânce în cantități mici.”

Evenimentul cu tema “Cancerul nu este o sentință” a avut drept scop informarea paciențelor oncologici și încurajarea celor care consideră diagnosticul o sentință.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2