Date companie
 
 
 
 

Cancerul nu este o sentință

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, scriitoare, pacienti, sentinta, cancer, mercurian
 

“Cancerul nu este o sentință”! Sub acest generic s-a desfășurat, astăzi, o întâlnire interactivă între pacienții cu cancer și medici, la o clinică oncologică din București! La conferință a fost prezentă și scriitoarea Chris Simion-Mercurian, care le-a dăruit celor prezenți câte un exemplar din cartea sa, în care își povestește viața după ce a fost diagnosticată cu cancer.

CHRIS SIMION-MERCURIAN, scriitoare și regizoare de teatru “Albumul este concluzia pe care am tras-o în urma celui mai frumos an, anul în care am trecut prin operație, chimioterapie și radioterapie, pentru că este anul în care m-am renăscut. Am luat-o ca pe o experință esențială, care mi-a fost dată cu un scop, m-a ajutat să nu ma panichez, să nu intru în conflict cu mine, să nu mă întreb... de ce eu? De ce mie? Să nu-mi pierd timpul cu chestii inutile.”

Pacienții au aflat de la medicii prezenți răspunsuri la întrebările care îi frământă, și-au împărtășit temerile și au fost încurajați să lupte cu boala. Medicii prezenți la conferință au vorbit despre resursele existente pentru a face față bolii și tratamentului și despre noile metode de terapie.

ANA BĂNCILĂ, medic specialist Radioterapie „Radioterapia modernă presupune un tip de tratament mult mai țintit cu protejarea organelor la risc mult mai bine decât se făcea anul trecut. Și ceea ce se traduce pentru pacient, sunt mai puține reacții adverse”

Specialiștii au discutat și despre importanța alimentației corespunzătoare pentru pacienții cu cancer.

LYGIA ALEXANDRESCU, nutriționist “Rolul alimentației este esențial pentru că ajută pacientul să aibă un confort a vieții cât mai bun. Mâncarea trebuie să fie densă, în așa fel încât să mănânce în cantități mici.”

Evenimentul cu tema “Cancerul nu este o sentință” a avut drept scop informarea paciențelor oncologici și încurajarea celor care consideră diagnosticul o sentință.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Greșeli în lanț ale medicilor, în cazul pacientei arse, la Spitalul Floreasca ( 7 Ianuarie 2020 )

  Ministrul Sănătății, Victor Costache, a prezentat concluziile raportului Corpului de Control, în cazul pacientei de 66 de ani, care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca. În urma verificărilor au fost constatate...

 • Anchetă la Spitalul Floreasca ( 6 Ianuarie 2020 )

  Verificări, sancțiuni și revoltă, la Spitalul Floreasca! Incidentul, în urma căruia o pacientă în vârstă de 66 de ani a suferit arsuri pe masa de operație, decedând ulterior, este o urmare a unor erori umane comise de echipa...

 • România are nevoie urgentă de un program de screening pentru cancer mamar ( 17 Decembrie 2019 )

  Cancerul de sân este o problemă majoră de sănătate publică în România! Practic, reprezintă a treia cauză de mortalitate. În fiecare oră este diagnosticat un caz nou de cancer la sân. Și totuși, mii de femei află prea târziu pentru a se mai salva. Cadrele medicale în domeniu spun că România are nevoie urgentă de un program de screening pentru cancer mamar.

 • Povestea românului Răzvan Popa, specialist în logistică la Médecins Sans Frontières ( 30 Noiembrie 2019 )

  Medicina se face și cu sufletul! O spun cadrele medicale, dar și angajații auxialiari implicați în misiunile umanitare ale organizației Médecins Sans Frontières, cunoscută și sub numele de Medicii fără Frontiere, desfășurate...

 • Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020 ( 16 Noiembrie 2019 )

  Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2