Canicula din Capitală a pus pe jar serviciul de Ambulanță, iar firul serviciului de urgență 112 s-a încins din cauza celor peste o mie de apeluri primite. Mulți dintre pacienți au leșinat pe stradã.
AMBIANTÃ "Femeie, hipertensivã, 72 de ani"
ALICE GRASU, Serviciul de Ambulanță București "S-au înregistrat 1.052 de solicitãri, dintre acestea 640 au fost cazuri de urgentã. Au solicitat pentru cãzut în stradã- 25 în 24 de ore."
AMBIANTÃ: "Ati cãzut? V-ati pierdut cunostiinta? - Ametealã foarte rãu."
VOX "De ieri, i s-a fãcut rãu si azi nu a mai putut sã meargã, tremura toatã."
La nici 500 de metri distanță, un bărbat de 36 de ani, care suferea de ulcer, a căzut în stradă.
VOX "De dimineatã, vomitã într-una. Are ulcer perforat, nu are asigurare si nu îl primeste nimeni la spital. De la cãldurã..."
Autoritățile bucureștene au instalat zeci de corturi anticaniculă și puncte de prim ajutor, în parcuri, piețe și intersecții aglomerate.
Recomandări de la medici pentru populație, pe timp de caniculă! Evitarea expunerii prelungite și directe la soare în intervalul orar 11:00 - 18:00, utilizarea cremelor de protecție și reducerea activităților fizice care necesită efort mare, sunt câteva dintre recomandările specialiștilor din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în contextul zilelor cu temperaturi ridicate. Medicii mai recomandă populației să petreacă câte 2-3 ore în timpul zilei într-un loc răcoros.
Pentru unii, fizioterapia poate părea un termen medical complicat. Pentru alții, ar fi o specialitate medicală destinată tratării vârstnicilor și persoanelor cu suferințe traumatice. De fapt, fizioterapia înseamnă mai mult decât recuperare, înseamnă prevenție, mișcare conștientă, echilibru și grijă față de corp.
Furnizarea apei menajere a fost reluată în localitățile Târnăveni, Gănești, Adămuș și Băgaciu, a anunțat Prefectura Mureș. Furnizarea apei va fi sistată, însă, ori de câte ori salinitatea va depăși valoarea de 1.500 mg/l, urmând a fi reluată...
Solidaritate pentru Dani Sala! Tânărul, în vârstă de 24 de ani, din județul Bihor, bolnav de cancer la timus, are nevoie în continuare de ajutor, pentru continuarea tratamentului. În urma campaniei inițiate pe pagina de Facebook ”Drumul National 76”...
Într-o lume tot mai expusă la conflicte și dezastre, primul ajutor psihologic devine la fel de important precum cel medical. Crucea Roșie Română anunță dezvoltarea unei rețele naționale de peste 1.900 de persoane, instruite să ofere sprijin emoțional...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019