Date companie
 
 
 
 

Canicula amplifică riscul radiațiilor nocive pentru organismul omului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 August 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : radiatii, furtuna, temperaturi, soare, streinu, ultraviolete, indice, solara
 

Temperaturile ridicate și cerul lipsit de nori sporesc riscul reprezentat de radiațiile ultraviolete, cele mai periculoase pentru pielea umană. În sudul țării și pe litoral, nivelul radiațiilor a ajuns la finele lunii trecute la indicele 8, pe o scară de la 0 la 11. Cu cât este mai mare valoarea indicelui, cu atât este mai puternic potențialul pentru deteriorarea pielii și a ochilor.

NATALIA MANOLESCU, reporter "Pentru a ne proteja de radiațiile ultraviolete, specialiștii ne recomandă evitarea expunerii la soare și a deplasărilor în intervalul orar 11-17. La mare, ultravioletele sunt amplificate de nisip și luciul apei. E bine de știut și că statul în apă nu oferă protecție, ci duce la amplificarea efectelor nocive ale razelor ultraviolete, care pot provoca boli acute și chiar cancer de piele."

Soarele se află la capătul unui ciclu de activitate de 11 ani, care se va prelungi, spun savanții. În iunie, Pământul a fost lovit de cea mai puternică furtună solară din ultimii 10 ani.

prin telefon: gen. EMIL STREINU, membru fondator, A.S.F.A.N. "Cei patru sateliti din jurul Pământului arată că activitatea Soarelui e în creștere. Avem de-a face cu ani din ce în ce mai calduroși. Nu numai radiatia termică, căldura care se referă la radiația infraroșie, crește foarte mult, ci radiațiile în zona microundelor și razelor X, care sunt dăunătoare pentru sănătate, sunt extrem de periculoase și pentru telecomunicații."

Studii ale specialiștilor britanici arată că activitatea Soarelui se va diminua cu două treimi în jurul anului 2030, ceea ce va determina scăderea temperaturilor globale, așa cum s-a mai întâmplat acum 300-400 de ani.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Coarnă, Streinu-Cercel și Rafila, pe listele PSD pentru parlamentare ( 17 Octombrie 2020 )

  Nume noi, în PSD! Proaspătului eșalon intrat în Partidul Social Democrat, format din persoane publice precum profesorii Rafila și Streinu-Cercel, i se alătură președintele Federației Sindicatelor Naționale ale Politiștilor...

 • Temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat ( 29 Iulie 2020 )

  Căldură mare, în jumătate din țară! Până joi seară, Bucureștiul și 21 de județe se află sub avertizare meteo de tip cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, anunță meteorologii. În cea mai mare...

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Sfaturi de la salvamontiști, pentru a ne proteja de fulgere ( 17 Iunie 2020 )

  Sfaturi pentru a ne feri de fulgere! Reprezentanții Salvamont Maramureș au postat pe contul lor de Facebook o serie de recomandări referitoare la cum trebuie să ne comportăm atunci când suntem surprinși de o furtună.

 • Localitatea Godeni, în carantină totală ( 7 Aprilie 2020 )

  Localitate din județul Argeș, în carantină totală! Este vorba de Godeni, aproape de Câmpulung, unde, într-o singură zi, 12 persoane care participaseră la o înmormântare, au fost confirmate pozitiv la testul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2