Date companie
 
 
 
 

Canicula lovește România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, medici, masuri, rosu, cod, portocaliu, fructe, corturi, lichide
 

România se topește! Arad și Bihor sunt sub avertizare de cod roșu de caniculă, cu maxime termice care ajung la 38 - 39 de grade Celsius, iar alte 18 județe, din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova, sunt sub cod portocaliu, după ce acesta a fost extins și în județele Vrancea, Gorj și Mehedinți. În zonele afectate de temperaturile ridicate sunt aplicate măsuri de prevenire a efectelor caniculei. În București, de exemplu, au fost deschise puncte de prim ajutor, care funcționează între orele 08.00 - 16.30, și au fost amplasate 20 de corturi medicale anti-caniculă, în zonele cu trafic intens. Corturile sunt dotate cu aer conditionat, apă și aparatură de specialitate. Oamenii spun că încearcă să se protejeze de caniculă cum știu ei mai bine.

VOX  "- Un pahar de apă, o pălărie. - Stați mai mult în casă? Încercați să evitați căldura? - Da. - Mâncați fructe, legume mai multe? - Da, mâncăm, sigur, normal."

VOX "- Apă rece, cât mai mult la umbră. - Mănânci fructe, legume? - Da, salate, roșii, castraveți, pepeni, pepeni la frigider."

VOX "- Cum să mă protejez? - Da, beau apă, mai mult de 2 litri pe zi, și încerc să nu circul, am grijă să folosesc produse cu protecție solară, atât pentru față cât și pentru păr. Acum, mă duc acasă. N-am ieșit decât de jumătătate de oră și în 10 minute sunt acasă. Mâncăm cât mai puțină carne, aproape deloc."

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "În perioadele cu temperaturii ridicate, medicii recomandă să consumăm zilnic cel puțin doi litri de apă, fără să așteptăm să apară senzația de sete, respectiv un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute. De asemenea, trebuie să consumăm cât mai multe fructe și legume proaspete "

prin telefon: dr. Alis Grasu, manager, S.A.B.I. "Îmbrăcămintea purtată va fi îmbrăcăminte amplă, vaporoasă, de culoare deschisă, din fibre naturale, din bumbac, in, mătase. Purtați ochelari care chiar vă protejează."

În aceste zile deosebit de călduroase trebuie evitat consumul de alcool, inclusiv bere sau vin, din cauză că favorizează deshidratarea și diminueaza capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Din același motiv, trebuie evitate și băuturile care conțin cofeină.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2