Date companie
 
 
 
 

Capitala este, conform unor studii, cel mai poluat oraș din Europa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, bucuresti, norme nerespectate, fara spatii verzi
 

Bucureștiul este cel mai poluat oraș din Uniunea Europeană. Aproape două milioane de mașini, sute de santiere care nu respectã normele, puține spații verzi - toate duc la o atmosferă aproape irespirabilă.

NICULAE RĂDULESCU, președinte ECO Civica: "Asta înseamnã cã, în loc sã avem într-un an o sutã de tone de praf pe kilometrul pãtrat , avem patru sute de tone de praf pe kilometrul pătrat. Asta poate fi o cuantificare mai usor de priceput. Asta înseamnă că suntem deficitari la capitolul spatii verzi, pentu că spațiile verzi sunt antidotul împotriva prafului."

Datele despre poluare au fost colectate, timp de trei ani, din 25 de orașe situate in 12 țări, membre ale Uniunii Europene. Concluziile cercetătorilor sunt îngrijorătoare.

FLORIN MIHÃLTAN, medic pneumolog: "Poluarea este un factor major care generazã crize necontrolate ale bolii, crizã de sufocare, (...) care nu este controlatã cu medicatie, care aduce pacientul mult mai frecvent la spital si care presupune internare de urgentã."

Locuitorii Capitalei sunt pe jumătate resemnați cu situația.

VOX: "-Bucureștiul a fost declarat cel mai poluat oraș din Europa. -Așa este. Ce să mai vorbim? Eu din cauza asta nu mai pot vorbi."

VOX: "Cei care au probleme, nici nu pot să iasă din casã, ori cã este cald, ori datorită prafului."

Edilul-șef al Capitalei este, însă, optimist.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei:"-Ce ne facem cu praful, cu poluarea? -Ce sã fac cu praful? Gata. I-am dat drumul: spãl în continuare. De la zece strãzi au ajuns douãzeci de bulevarde, o sã ajung la saizeci de bulevarde. -La urmãtorul studiu, nu vom mai fi cel mai poluat oras din Europa? -La urmãtorul studiu o sã ne spunã ãia cã dacã mai primim ceva praf de la ei cã la noi e foarte curat."

În acest moment, Stockholm-ul este considerat cel mai curat oras din Europa.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2