Date companie
 
 
 
 

Capitala, în curs de deszăpezire

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, firme, amenzi, control, strazi, proprietari, deszapezire, sector, asociatii, institutii
 

În ciuda asigurărilor date de administrațiile de sector, că străzile Capitalei sunt curățate de zăpadă, bucureștenii spun că circulația pe străduțe este o adevărată aventură. În multe zone din București trotuarele sunt acoperite de un strat gros de zăpadă, iar aleile dintre blocuri sunt aproape imnpracticabile.

VOX "Nu vedeți ce este? Nici măcar in dreptul acestor instituții nu sunt în stare să curețe! O iau pe unde pot! Daca vor să treacă doi oameni, nu reușesc, așa este."

VOX "Mi-e teamă, mamă, dar, ce să fac! Mă duc la farmacie, să imi iau medicamente. Pe cate un loc este dezăpezit, dar pe un loc nu. Și, cum sunt operată, mi-e frica să nu pot să traversez și mi-e fricã, poate cad!"

VOX "Ca să ieși la o pâine, te chinui ca să ajungi."

Potrivit verificărilor făcute în teren de inspectorii din cadrul Direcției de Control a Primăriei Municipiului București, pe parcursul nopții, operatorii de salubrizare au acționat cu cu peste 300 de utilaje si aproximativ 520 de lucrători. Conform raportărilor primite de la firmele de deszăpezire, până în acest moment s-a intervenit pe străzile laterale, în Sectorul 1 - 60 la sută, în sectoarele 2 și 3 - 80 la sută, în Sectorul 4 - 70 la sută, iar în sectoarele 5 și 6 - 40 la sută. Legat de obligația persoanelor fizice și juridice de a curăța trotuarele de zăpada și gheață, polițiștii locali din cadrul Direcției Control, au verificat 55 de artere principale. În urma controalelor, au fost aplicate 20 de amenzi în valoare totală de 25.000 de lei. Totodată, peste 300 de persoane juridice și asociații de proprietari au fost somate să îndepărteze zăpada de pe trotuarele din fața sediilor instituțiilor și firmelor, dar și a blocurilor. Primaria Capitalei a pus la dispoziția cetațenilor un numar de telefon gratuit 0.800.800.868, la care se pot face sesizări 24 de ore din 24.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2