Date companie
 
 
 
 

Capitala, în curs de deszăpezire

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, firme, amenzi, control, strazi, proprietari, deszapezire, sector, asociatii, institutii
 

În ciuda asigurărilor date de administrațiile de sector, că străzile Capitalei sunt curățate de zăpadă, bucureștenii spun că circulația pe străduțe este o adevărată aventură. În multe zone din București trotuarele sunt acoperite de un strat gros de zăpadă, iar aleile dintre blocuri sunt aproape imnpracticabile.

VOX "Nu vedeți ce este? Nici măcar in dreptul acestor instituții nu sunt în stare să curețe! O iau pe unde pot! Daca vor să treacă doi oameni, nu reușesc, așa este."

VOX "Mi-e teamă, mamă, dar, ce să fac! Mă duc la farmacie, să imi iau medicamente. Pe cate un loc este dezăpezit, dar pe un loc nu. Și, cum sunt operată, mi-e frica să nu pot să traversez și mi-e fricã, poate cad!"

VOX "Ca să ieși la o pâine, te chinui ca să ajungi."

Potrivit verificărilor făcute în teren de inspectorii din cadrul Direcției de Control a Primăriei Municipiului București, pe parcursul nopții, operatorii de salubrizare au acționat cu cu peste 300 de utilaje si aproximativ 520 de lucrători. Conform raportărilor primite de la firmele de deszăpezire, până în acest moment s-a intervenit pe străzile laterale, în Sectorul 1 - 60 la sută, în sectoarele 2 și 3 - 80 la sută, în Sectorul 4 - 70 la sută, iar în sectoarele 5 și 6 - 40 la sută. Legat de obligația persoanelor fizice și juridice de a curăța trotuarele de zăpada și gheață, polițiștii locali din cadrul Direcției Control, au verificat 55 de artere principale. În urma controalelor, au fost aplicate 20 de amenzi în valoare totală de 25.000 de lei. Totodată, peste 300 de persoane juridice și asociații de proprietari au fost somate să îndepărteze zăpada de pe trotuarele din fața sediilor instituțiilor și firmelor, dar și a blocurilor. Primaria Capitalei a pus la dispoziția cetațenilor un numar de telefon gratuit 0.800.800.868, la care se pot face sesizări 24 de ore din 24.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ”Rabla pentru taximetre” are undă verde ( 17 Septembrie 2019 )

  Bucureștiul va avea program ”rabla” pentru taximetre! Primarul general Gabriela Firea a propus, astăzi, în cadrul unei ședințe a Consiliului General, un program de acordare de eco-vouchere numit ”Rabla pentru taximetre”, prin care...

 • Activitatea comisarilor ANPC, evaluată de conducerea instituției ( 11 Septembrie 2019 )

  Activitatea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, sub lupă! Cel care a decis verificările este președintele ANPC, Horia-Miron Constantinescu. Acesta a anunțat că este în desfășurare o analiză a tuturor Direcțiilor din cadrul instituției și a activităților desfășurate de acestea, pentru a se determina dacă există un echilibru cost/eficiență. Totodată, este verificat și modul de lucru al comisarilor.

 • Rechizite în dar, oferite de Biserică elevilor din famiii nevoiașe ( 7 Septembrie 2019 )

  Șase sute de copii din familii nevoiașe au primit, în dar, rechizite școlare din partea parohiilor din Sectorul 6. Darurile au fost date prin intermediul Protoieriei Sector 6 București. Rechizitele au fost distribuite la Mânăstirea Chiajna.

 • A.N.A.F. controlează casele de marcat ( 5 Septembrie 2019 )

  Sute de avertismente și amenzi de 7,6 mil. lei, date de inspectorii ANAF într-o singură lună!Conform unui comunicat al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în cadrul controalelor efectuate în luna august, inspectorii au identificat...

 • Un nou deces, după masacrul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca ( 19 August 2019 )

  COSMINA STOIAN, reporter ”Încă un deces, în urma atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca! O femeie, în vârstă de 88 de ani, s-a stins duminică noaptea la Spitalul Floreasca din București, din cauza rănilor suferite.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2