Date companie
 
 
 
 

Capitala României, în topul celor mai poluate orașe europene

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, poluare, bucuresti, europa, boli, aglomerat
 

Bucureștiul este pe locul șase în topul celor mai poluate orașe din Europa! Cel mai mare poluator este traficul. Toată lumea simte efectele poluării. Cu peste 600 de mașini la mia de locuitori, Bucureștiul este in topul mondial al celor mai aglomerate capitale. Cu mici excepții, majoritatea autoturismelor transformă aerul în otravă. Lor li se adaugă șantierele amenajate, CET-urile și chiar centralele de apartament.

SIMONA ȚIPIȘCĂ, medic de familie“Poluarea atmosferică poate afecta în mod complex sănătatea umană, astfel încât poate cauza și exacerba în același timp afecțiuni ale sistemului respirator, cardiovascular și cu implicații uneori destul de mari și asupra sistemului neuropsihic.”

Copiii sunt afectați chiar dinainte sa se nasca.

SIMONA ȚIPIȘCĂ, medic de familie “La copiii expuși la hidrocarburi, încă din faza intrauterină, aceștia au fost afectați major și la testele de inteligență au prezentat tulburări de atenție, de concentrare, de memorie și uneori au avut și tulburări de anxietate și depresie.”

Autoturismele raman principala sursa de poluare.

prin tel: MARIUS LEONTE, expert auto “O cauză majoră, poate cea mai mare cauza a poluării Bucurestiului este traficul infernal și implicit noxele emise de mașini. Capitala ocupă locul 3 în lume în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic din lume. Trebuie sa spunem cu tristete, o persoană pierde in medie 27 de zile pe an în ambuteiaje, practice aproape o luna din an. Cel mai mult în traffic poluează mașinile cu o vechime mai mare de 15 ani, cele noneuro, euro 1, 2, 3 care au ca în urma arderilor reziduri foarte mari de cenușă. 01.000

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Până la scăderea nivelului de poluare din București, care nu se poate face decât cu politici drastice din partea Municipalității, cetățenii sunt expuși la riscuri mari de îmbolnăvire. Din nefericire, oamenii nu sunt afectați doar de poluarea din exterior, ci și de poluarea din interior."

SIMONA ȚIPIȘCĂ, medic de familie  “Poluarea de interior constă la expunerea la fumul de țigară, la alergenele din praful de casă, compuși organici volatili aflați în spațiul de locuit sau la locul de muncă și toate acestea cumulate pot afecta în mod deosebit sănătatea cauzând și exacerbând bolile respiratorii, iar în ulitimele decenii a crescut în mod îngrijorător prevalența bolilor de tip obstructiv, a bolii respiratorii de tip obstructiv, cum ar fi astmul bronșic, boala pulmonară obstructivă cronică, tot în sfera respiratorie putem menționa și rinita alergică.” 04.46

România a fost trimisă în fața Curții Europene de Justiție din cauza încălcării constante a valorilor limită pentru poluanții din aer, iar în cazul unei condamnări suntem în pericol să plătim penalități de două sute de mii de euro pe zi. Insa banii ar fi ultima problema cand statisticile arata că 23 de mii de români mor anual din cauza bolilor provocate de poluare.


Capitala României, în topul celor mai poluate orașe europene

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate ( 7 Martie 2020 )

  Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru că nu au fost implementate corect măsurile pe care primăriile și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

 • Al patrulea caz de infectare cu coronavirus, confirmat în România ( 3 Martie 2020 )

  Medicii au confirmat al patrulea caz de coronavirus în România! Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani din Timișoara, care a intrat în contact cu femeia de 38 de ani, deja diagnosticată cu COVID-19.

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 • Liviu Dragnea, tot după gratii ( 18 Februarie 2020 )

  Nu se întrevede nicio portiță de scăpare din închisoare, în cazul lui Liviu Dragnea. Instanța Tribunalului București a decis, astăzi, ca a patra cerere de eliberare din închisoare a fostului lider PSD să fie trimisă la Inalta...

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2