Date companie
 
 
 
 

Căpușele vinovate de provocarea boreliozei îi bagă în sperieți pe români

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primaria, romani, boala, capitalei, parcuri, capuse, dezinsectie, lyme, borelioza
 

Speriati de posibilitatea de a se imbolnavi de borelioza, sute de români au batut la usa cabinetelor medicale, după ce au fost mușcați de căpușe. Bucureștenii au avut cel mai mult de suferit de pe urma muscaturii unor astfel de insecte. Tocmai de aceea, Primăria Capitalei a început, din această săptămână, tratamentele de dezinsecție împotriva căpușelor în parcurile Floreasca, Bordei și Izvor. La fel vor acționa și autoritățile din Galați, după ce, în numai o săptămână, 21 de oameni s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase.

VOX "- Mă mânca pur și simplu și am văzut-o, era destul de mare. În momentul ăla nu am simțit, am simțit abia aseară. - V-a durut? - Nu, durere mare nu este, dar pe mine mă mânca pentru că era destul de mare."

MANUELA ARBUNE, medic epidemiolog, S.B.I. Galați "Din data de 16 aprilie până astăzi, am înregistrat 21 de consultații pentru plăgi mușcate de căpușă, în serviciul de internări al Spitalului de Boli Infecțioase."

VALENTIN BOLDEA, director, D.S.P. Galați "Am hotãrât la nivelul instituției noastre sã transmitem în teritoriu la primării o informare cu privire la obligativitatea folosirii de cãtre acestea de substanțe împotriva căpușelor."

PICU APOSTOL ROMAN, director, A.D.P. Galați "Nu este de glumă, la modul cel mai serios, cu aceste gângănii. Unitatea noastrã se va implica să preîntâmpine o infestare masivã în pădurea Gârboavele, o pădure de care unitatea noastră se ocupă."

Specialiștii afirmă că nu toate căpușele sunt purtătoare de bacterii sau de virusuri. Numai când o căpușă neinfectată se hrănește cu sângele unui animal bolnav, ingerează și bacteria sau virusul respectiv. Daca o capusa infectata astfel ajunge sa muste un om, acesta se imbolnaveste de borelioza sau boala Lyme, ale carei simptome sunt asemanatoare meningitei sau encefalitei. Daca nu este tratata la timp, boala poate duce la paralizie sau chiar deces.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2