Date companie
 
 
 
 

Căpușele vinovate de provocarea boreliozei îi bagă în sperieți pe români

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primaria, romani, boala, capitalei, parcuri, capuse, dezinsectie, lyme, borelioza
 

Speriati de posibilitatea de a se imbolnavi de borelioza, sute de români au batut la usa cabinetelor medicale, după ce au fost mușcați de căpușe. Bucureștenii au avut cel mai mult de suferit de pe urma muscaturii unor astfel de insecte. Tocmai de aceea, Primăria Capitalei a început, din această săptămână, tratamentele de dezinsecție împotriva căpușelor în parcurile Floreasca, Bordei și Izvor. La fel vor acționa și autoritățile din Galați, după ce, în numai o săptămână, 21 de oameni s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase.

VOX "- Mă mânca pur și simplu și am văzut-o, era destul de mare. În momentul ăla nu am simțit, am simțit abia aseară. - V-a durut? - Nu, durere mare nu este, dar pe mine mă mânca pentru că era destul de mare."

MANUELA ARBUNE, medic epidemiolog, S.B.I. Galați "Din data de 16 aprilie până astăzi, am înregistrat 21 de consultații pentru plăgi mușcate de căpușă, în serviciul de internări al Spitalului de Boli Infecțioase."

VALENTIN BOLDEA, director, D.S.P. Galați "Am hotãrât la nivelul instituției noastre sã transmitem în teritoriu la primării o informare cu privire la obligativitatea folosirii de cãtre acestea de substanțe împotriva căpușelor."

PICU APOSTOL ROMAN, director, A.D.P. Galați "Nu este de glumă, la modul cel mai serios, cu aceste gângănii. Unitatea noastrã se va implica să preîntâmpine o infestare masivã în pădurea Gârboavele, o pădure de care unitatea noastră se ocupă."

Specialiștii afirmă că nu toate căpușele sunt purtătoare de bacterii sau de virusuri. Numai când o căpușă neinfectată se hrănește cu sângele unui animal bolnav, ingerează și bacteria sau virusul respectiv. Daca o capusa infectata astfel ajunge sa muste un om, acesta se imbolnaveste de borelioza sau boala Lyme, ale carei simptome sunt asemanatoare meningitei sau encefalitei. Daca nu este tratata la timp, boala poate duce la paralizie sau chiar deces.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românii cheltuie mult pe hrană, europenii dau banii pe utilități ( 3 Iulie 2019 )

  Românii cheltuie cei mai mulți bani pe hrană, în timp ce europenii pe utilități! Cel puțin așa rezultă din ultimul studiu Eurostat dat publicității. Când vine vorba de mâncare, românul nu se uită la bani. Așa a ajuns România...

 • Linia tramvaiului 41, suspendată de mâine, chiar înaintea începerii bacalaureatului ( 28 Iunie 2019 )

  Se anunță un început de săptămână dramatic pentru bucureștenii din sectoarele 1, 5 și 6 ale Capitalei. Primăria Municipiului București a găsit de cuviință să decidă suspendarea circulației tramvaiului 41, chiar în săptămâna în care...

 • Acțiune de combatere a țânțarilor din București, de săptămâna viitoare ( 15 Iunie 2019 )

  Primăria Capitalei promite o amplă acțiune de combatere a țânțarilor, în București! Locuitorii Capitalei se plâng că se confruntă cu o adevărată invazie a roiurilor de țânțari, pe stradă, ân parcuri, dar și în locuințe.

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Peste 300 de oameni, înțepați de căpușe din martie până acum ( 29 Mai 2019 )

  Peste 300 de oameni înțepați de căpușe au ajuns la spital din martie până acum, în Sibiu. Numărul pacienților este mai mic cu 500 față de aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în ultima săptămână, respectiv 78 de persoane față de 173 de cazuri din aceeași săptămână a anului trecut.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2