Date companie
 
 
 
 

Caravana ”Fii pregătit” organizată de SMURD a poposit pe Valea Prahovei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : smurd, prahova, sinaia, ploiesti, centrul, ajutor, cursuri, Busteni, mobil, prim
 

Cursuri de prim ajutor, în județul Prahova! Caravana "Fii pregătit", organizată de Fundația pentru SMURD, a poposit, începând de vineri, 5 mai, în Ploiești și în stațiunile Sinaia și Bușteni. Sute de localnici și turiști au participat la cursurile de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență, precum și la prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România, cum ar fi cutremure, inundații, incendii, dar și referitor la modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. Centrul mobil este construit pe platforma unui TIR și cuprinde o sală de curs cu o capacitate de 40 de persoane. Potrivit comunicatului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, centrul este dotat cu toate echipamentele medicale de primajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

AMBIANȚĂ "Cinci minute, cinci-șase minute, cinci-șase minute de aur le numim noi. În cinci minute fără oxigen, creierul moare, nu mai dă comanda motorului."

VOX "- Ce ai înțeles din acest curs? - Că nu trebuie să ne jucăm cu focul. Dacă ni se întâmplă ceva rău și avem urgențe trebuie să sunăm la 112 și să nu facem glume când sunăm la 112."

RALUCA VASILOAE, purtător de cuvânt, ISU Prahova "Populația a fost receptivă. Cei mici întotdeauna vin în întâmpinarea noastră, sunt cei mai receptivi."

În cadrul caravanei organizate de Fundația pentru SMURD, cursurile sunt ținute de formatori specializați, angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2