Date companie
 
 
 
 

Casa mistuită de foc a unor bătrâni din județul Timiș, reconstruită de mitropolitul Banatului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : timis, incendiu, casa, batrani, mitropolit, selejean, banatului, construit, sipet
 

Doi bătrâni greu încercați de soartă au avut parte de un dar nesperat din partea Bisericii! Singuri și cu o stare de sănătate precară, cei doi bătrâni din localitatea Șipet, județul Timiș, au primit o mare lovitură, când casa li s-a făcut scrum în urma unui incendiu. Impresionat de drama lor, Ioan Selejan, mitropolitul Banatului s-a implicat în construirea unei case noi. Locuința celor doi bătrâni a ars recent din cauza unui scurtcircuit, iar oamenii nu au mai putut salva nimic.

VOX "Era la cimitir și eu eram acasă, și am chemat soția să îmi aducă apă și, când ea a venit să îmi aducă apă, un cuscru m-a întrebat dacă am făcut foc în casă, că iese fum negru, tare."

VOX "Am vrut să ne băgam să stingem cum am putut, dar ne-a fost frică că aveam și două butelii ."

Preotul din sat i-a povestit mitropolitului Banatului despre drama enoriașilor din parohia sa și, împreună, au pus la cale refacerea casei.

VOX "Într-o seară, la ora 10, părintele de aici m-a sunat că la o familie a ars acasă. L-am trimis să măsoare cât este casa de mare."

VOX "Am văzut că pereții erau distruși și, așa am spus, să demoleze totul și, iată, am purces să facem această casă cu două camere."

VOX "Nici cuvinte nu am să spun! Biserica a fost foarte aproape de noi. Nu m-am așteptat la așa un ajutor!"

Cei doi vârstnici au pensii mici. Mitropolitul Ioan Selejan le-a asigurat lemne de foc și alimente și le-a spus să folosească banii din pensii pentru medicamente. Acum, casa este aproape gata, iar bătrânii vor avea adăpost pentru restul zilelor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiu toxic la un depozit de deșeuri din plastic, la Salonta ( 9 Iulie 2021 )

  Nouă ore au luptat pompierii cu incendiul izbucnit, spre dimineață, într-un depozit de deșeuri plastice reciclabile din Salonta, județul Bihor. Trei hale au fost cuprinse de flăcări. Apelul care anunța incendiul...

 • Accident mortal pe autostradă, în județul Timiș ( 27 Iunie 2021 )

  O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite, în această dimineață, într-un grav accident de circulație produs pe Autostrada 1, în județul Timiș. Accidentul a avut loc în dreptul localității Orțișoara...

 • O biserică din județul Vrancea, mistuită de foc chiar în Vinerea Mare ( 1 Mai 2021 )

  Biserică făcută scrum, chiar în Vinerea Patimilor! O persoană a anunțat la serviciul unic de uregnță 112, ieri, în jurul orei 17:00, că biserica din satul Topești, județul Vrancea este în flăcări.

 • Casă făcută scrum, în Argeș ( 19 Aprilie 2021 )

  Incendiu de proporții în comuna Brăduleț, din județul Argeș! Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit, după ce casa i-a luat foc. Omul nu a reușit să iasă din locuință, în momentul izbucnirii incendiului.

 • 25 de persoane, evacuate în urma unui incendiu ( 15 Aprilie 2021 )

  Incendiu la un bloc din municipiul Giurgiu! Flăcările au cuprins acoperișul imobilului de patru etaje. Este vorba despre un bloc cu o singură scară locuită, a doua fiind în construcție.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2