Date companie
 
 
 
 

Casa Radio ar putea deveni campus universitar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Ianuarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : casa, mall, campus, universitar, radio, nicusor
 

Clădirea abandonată a Casei Radio din București ar putea deveni utilă, la circa trei decenii de la momentul încetării lucrărilor. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că are în plan să transforme celebra Casă Radio, în campus universitar. El a precizat că nu este interesat neapărat de clădire, ci de terenul de 10 hectare din jurul ei. Pentru ca acest plan sa fie fezabil, este necesar ca Ministerul Dezvoltării să preia terenul si, apoi, să-l dea în administrare sau în orice formă Primăriei Capitalei. „Orice am face acolo, oricum trebuie sa facem o mare dezbatere publica, pentru ca este un teren important", a concluzionat Nicușor Dan.

MONICA APOSTOL, reporter „Casa Radio era neterminată la momentul Revoluției din Decembrie 1989 și așa a rămas. Construcția, începută în 1986, pe locul unui hipodrom, era menită să adăpostească Muzeul Național de Istorie a Republicii Socialiste România. Deși era finalizată doar fațada, a fost inaugurată pe 23 august 1989, când Nicolae Ceaușescu a organizat și ultima parada de Ziua Națională.”

În 1992, Casa Radio a fost transferată, împreună cu terenul aferent, din administrarea Ministerului Culturii, în administrarea Radioteleviziunii române. Se dorea, la acel moment, să devină sediu al Radiodifuziunii române, motiv pentru care a și fost supranumită Casa Radio. Este unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din București, expresie a megalomaniei ceaușiste. În 2004, uriașa clădire pe cale să devină o ruină și terenul de 10 hectare au fost concesionate, pe o perioadă de 49 de ani, unor investitori din Turcia și Israel care promiteau că vor face acolo un mall și trei blocuri. Proiectul, numit Dâmbovița Center, a rămas doar pe hârtie. Acum, Ministerul Dezvoltării trebuie să găsească o formulă de retragere a concesionării și de transmitere a Casei Radio și a terenului aferent către Primăria Capitalei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2