Date companie
 
 
 
 

Caseta de argint în care s-a aflat inima Reginei Maria, expusă la bordul fregatei care-i poartă numele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Septembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, marina, inima, maria, ceremonie, militara, argint, fregata, port, ferdinand, caseta, regina
 

Ceremonie specială la bordul fregatei ”Regina Maria”! Caseta de argint în care s-a aflat inima Reginei Maria, a fost expusă, pentru câteva ore, la bordul ambarcațiunii, în portul Constanța. Evenimentul a marcat 85 de ani de la intrarea în marină a navelor ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria”. În 1938, după decesul Reginei Maria, conform testamentului, trupul i-a fost înmormântat la Curtea de Argeș, iar inima a fost transportată de la Constanța la reședința din Balcic, în Bulgaria de astăzi.

VOX ”Este un moment absolut special. De aici a pornit, În octombrie 1938, la bordul fregatei, distrugătorului, Regina Maria, inima acesteia, asa cum și-a dorit, către Balcic.”

Caseta de argint în care se afla inima reginei a fost adusă înapoi în țară, în anul 1940, când România a pierdut Cadrilaterul. De atunci caseta a fost depusă și păstrată în capela reședinței regale de la Bran.

VOX ”Inima reginei se găsește într-un depozit special amenajat al Muzeului Național de Istorie. Este ținută în condiții optime. Inima va fi depusă în cutia de argint, va intra în administrarea Muzeului Național Peleș.”

VOX ”Mă simt emoționat și satisfăcut că Dumnezeu m-a mai ținut în viața să particip la un asemenea eveniment.”

Regina Maria a fost una dintre cele mai mari personalități ale României. Nepoată a Reginei Victoria a Marii Britanii, dar și cu sânge imperial rus, ea a fost aleasă drept soție a Regelui Ferdinand, iar sub conducerea lor a luat naștere România Mare, în anul 1918. Ceremonia militară și religioasă din Portul Militar Constanța a marcat 85 de ani de când distrugătoarele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria” au intrat în serviciul Marinei Militare Române, tradiția acestora fiind continuată de fregatele care poartă aceleași nume.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2