Date companie
 
 
 
 

Câștigătorii Concursului Național de Robotică pe licee

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, elevi, campionat, informatica, robotica, first, tech, challenge, detroit
 

Câștigătorii Campionatului Național de Robotică pe licee au fost desemnați! În finala națională au fost alese patru echipe, care se vor confrunta cu liceeni din întreagă lume, la Detroit, în Statele Unite, în cadrul Campionatului Mondial FIRST Tech Challenge, în perioada 24-27 aprilie. Tema campionatului național și a celui internațional de robotică de anul acesta este spațiul și explorarea planetelor. În cadrul concursului au fost evaluate două dimensiuni, respectiv partea tehnică de realizare și prezentare a robotului, și partea non-tehnică, în care a fost evaluată activitatea echipei de-a lungul sezonului, evoluția robotului și implicarea echipei în comunitate. Echipele câștigătoare sunt din Hunedoara, Alba Iulia, Campulung Muscel si București. Echipa Quantum Robotics de la Liceul Teoretic Internațional de Informatica București, formată din 15 elevi de clasa a 9-a, a 10-a și a 11-a, a ocupat locul întâi la secțiunea tehnică și un loc întâi și un loc trei la secțiunea nontehnică. Elevii informaticieni s-au remarcat prin prezentarea unui model original de robot.

ANDREI PREDA, elev, echipa „Quantum Robotics”  "Anul acesta robotul trebuie să adune aceste minerale de aur și de argint dintr-un crater. După ce le adună, robotul le transferă în interior, în sistemul pe care noi îl numim scorpion. Apoi, acel scorpion se ridică și le depozită în lender. La finalul meciului, el trebuie să se agațe de acel lender, folosind un cârlig unidirecțional."

Robotul a fost conceput inițial în 3D, pentru a nu întâmpinăm probleme la construcție. Elevii au lucrat și cu standarde din industrie, aspect care i-a ajutat să simplifice realizarea robotului.

ANDREI PREDA, elev, echipa „Quantum Robotics” "Robotul e controlat prin două telefoane. Unul este conectat la joystick-rile noastre și unul care se află pe robot. Cele două telefoane sunt conectate între ele prin wi-fi direct. Noi programăm telefoanele pe robot în program Java și așa reușim să-l controlăm."

Concursul național s-a desfășurat în mai multe etape, organizate în câteva orașe, printre care Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. Finala a avut loc la București, în perioada 22 - 24 martie.

EMANUELA DUMITRU, elevă, echipa „Quantum Robotics” "Noi practic avem un sezon în care am avut 88 de evenimente, în care am încercat sa dăm cât mai mult inapoi atât comunității cât și colegilor noștri. Am reușit să ajungem sa câștigăm și cu robotul și că echipă. Am reușit să câștigăm doua premii pe partea de robot și pe partea non-technical."

Scopul concursului de robotică este de a oferi studenților și profesorilor de liceu sprijin educațional pentru a-și exercita și a-și dezvolta competențele în domeniile legate de STEM, știință și tehnologie, inginerie și matematică. Ei învață și practică programarea pe calculator, codarea și conducerea roboților, managementul proiectelor, comunicarea, coordonarea, munca în echipă, gândirea critică, rezolvarea problemelor creative. La cel mai mare campionat de robotică din România au participat 145 de echipe, formate din 2.000 de elevi din 77 de orașe.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un locuitor din Chiajna critică ironic măsura carantinării ( 23 Noiembrie 2020 )

  Carantinarea localităților de lângă capitală a stârnit indignarea locuitorilor, care o consideră o măsură fără rost. Oamenii spun că o astfel de măsură încurcă și mai mult viața de zi cu zi, fără a avea...

 • Emy, dansatoarea pe manele, candidat pentru funcția de inspector D.S.P. ( 20 Noiembrie 2020 )

  Candidatură bizară, la Direcția de Sănătate Publică București! Emy, o tânără dansatoare de manele, apare candidată pentru un post de inspector la D.S.P.. Potrivit B1 TV, dansatoarea, Maria Emylia Florescu pe...

 • Restricții prelungite ( 2 Noiembrie 2020 )

  Restricțiile actuale din Capitală se mențin! Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București s-a reunit în această dimineață pentru a stabili măsurile pentru următoarele două săptămâni. 

 • Fostul polițist Eugen Stan, condamnat definitiv pentru agresiuni sexuale ( 30 Octombrie 2020 )

  Fostul politist Eugen Stan din cadrul Brigăzii Rutiere București, acuzat de mai multe agresiuni sexuale asupra minorilor, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 20 de ani de închisoare.

 • Noi restricții impuse în București, după intrarea în scenariul roșu ( 19 Octombrie 2020 )

  Noi restricții pentru bucureșteni! Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență al a hotărât, în urma reuniunii de astăzi, suspendarea mai multor activități. Astfel, începând de la miezul nopții, va intra...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2