Date companie
 
 
 
 

Câștigul salarial mediu brut, scăzut în ianuarie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salariu, ianuarie, date, statistica, institut, castig, februarie
 

Câștigul salarial mediu net la nivel național a scăzut, în luna ianuarie, cu 54 de lei față de luna precedentă! Cel puțin așa rezultă din datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică. În prezent, câștigul salarial mediu net, care include atât salariile, cât și bonusurile sau tichetele de orice tip pe care le primesc angajații, a ajuns la 2.300 de lei, adică echivalentul a 511 euro. Ritmul anual de creștere a salariilor înregistrat în ianuarie 2017 este unul record, după noiembrie 2008. În decembrie 2016, salariul mediu net a ajuns la circa 2.350 lei. Și câștigul mediu brut a crescut până la aproape 3.260 lei în aceeași perioadă. O lună mai târziu, în ianuarie, câștigul mediu brut a coborât la circa 3.170 lei. Este al doilea cel mai mare câștig brut mediu din istorie, de care au beneficiat angajații români, după cel din luna decembrie a anului trecut.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Creșterea salariilor a fost stimulată prin măsuri guvernamentale, în condițiile în care, de la 1 mai 2016, salariul minim brut pe economie a fost majorat de guvern, de la 1.050 lei, până la 1.250 lei. De asemenea, Guvernul a majorat salariille bugetarilor, măsură care continuă și în acest an."

O nouă creștere a lefurilor este înregistrată în luna februarie, în condițiile în care salariul minim brut pe economie a fost majorat, de la 1 februarie, cu 16%, de la 1.250 lei la 1.450 lei. Sectoarele în care s-au înregistrat majorări salariale sunt fabricarea produselor din tutun, asigurări și fonduri de pensii, it, activități de editare și transporturi aeriene.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Salariul mediu, mai mic cu 112 lei în aprilie față de luna martie ( 11 Iunie 2020 )

  Vești proaste de la Institutul Național de Statistică! În luna aprilie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.200 de lei, mai mic cu 185 de lei față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.182 de lei, în scădere cu 112 lei, în comparație cu luna martie a acestui an.

 • OMS a luat decizii în cazul pandemiei pe baza unor date eronate ( 4 Iunie 2020 )

  Dezinformarea, mai periculoasă decât infecția cu noul coronavirus! Organizația Mondială a Sănătății și guvernele mai multor țări au modificat politici și tratamente privind pandemia de coronavirus, în baza unor date greșite furnizate de o firmă de analiză din Statele Unite. 

 • Pespective de angajare, după încheierea studiilor ( 20 Noiembrie 2019 )

  Găsirea unui loc de muncă în România, după terminarea studiilor, depinde de regiune. Astfel, în țara noastră, se observă o împărțire. Una în care tinerii au perspective de angajare, iar cealaltă în care doar jumătate dintre cei...

 • Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020 ( 16 Noiembrie 2019 )

  Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

 • Profilul alegătorului la prezidențiale, în funcție de candidat ( 11 Noiembrie 2019 )

  Din datele colectate la ieșirea de la urme pentru realizarea exit-pollurilor, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie a creat profilul celor care i-au votat pe primii trei clasați la alegerile prezidențiale. In ceea ce privește...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2