Date companie
 
 
 
 

Caștiguri salariale record

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, venit, date, statistica, eurostat, castig, salarial
 

Salarii mari, venituri mici! Angajații din România au obținut anul trecut câștiguri salariale totale de 57,35 de miliarde euro, arată datele publicate de către biroul european de statistică, Eurostat. Este un nivel record ca valoare absolută. Cu toate acestea, partea din valoarea adăugată în economie care le revine salariaților rămâne mult sub nivelul din 2008 și este semnificativ mai mică decât nivelul din alte state din Uniunea Europeană. În 2016, valoarea remunerațiilor angajaților români a ajuns la 33,9% din PIB. La nivelul Uniunii Europene, mai prost decât noi stau doar două țări: Grecia și Irlanda. Cele două state au distribuit angajaților, anul trecut, procente mai mici din PIB sub formă de venituri salariale: de 31,3% și respectiv 33,4%. La polul opus, angajații din Danemarca și Franța primesc peste 52% din PIB sub formă de salarii.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "România înregistrează o situație paradoxală! Câștigurile salariale depășesc nivelul de dinaintea crizei financiare internaționale, din 2008. Cu toate acestea, procentul din PIB alocat salariilor a rămas printre cele mai mici din Uniunea Europeană."

După criza financiară internațională de acum nouă ani, angajații din România au încasat o parte tot mai mică din ceea ce a produs economia. Dacă în 2008 angajatorii au cedat salariaților 39,3% din PIB sub formă de venituri salariale, în 2016, valoarea remunerațiilor angajaților români a ajuns la 33,9% din PIB, de la de la 32,3% din PIB în 2015. Potrivit Comisiei Națională de Prognoză, deși se estimează o creștere rapidă a valorii totale a salariilor în anii următori, partea din economie care revine salariaților români va rămâne între 36% și 37% din PIB, cu mult sub nivelul european.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2