Date companie
 
 
 
 

Castrarea chimică a trecut tacit de Senat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : senat, castrare, pedofili
 

Un nou proiect de lege privind castrarea chimică a violatorilor și pedofililor a trecut de Senat! După o dezbatere aprinsă, proiectul a fost adoptat tacit, pentru că în sală nu au fost suficienți senatori ca să voteze. Propunerea legislativă are aviz negativ din partea Consiliului Legislativ, din partea Guvernului, a Comisiei pentru drepturile omului din Senat și raport de respingere din partea Comisiei juridice.

LIVIU STANCU, secretar de stat, Ministerul Justiției: "Nu avem niciun fel de dată cu privire la efectele pe care măsura ar putea să le aibă asupra psihicului uman și ca urmare nu putem susține un astfel de punct de vedere."

Acest lucru i-a pus pe jar pe senatorii care susțineau proiectul.

GABRIELA FIREA, senator, PSD: "Sunt convinsă și vom avea dovada faptului că secretarul de stat nu a avut acordul prim-ministrului pentru acest punct de vedere (...) Cât privește grja pentru cei care comit astfel de infracțiuni, pentru pedofili, violatori, este înduioșătoare, îmi dădeau lacrimile, toți senatorii români trebuie să suspine pentru cei care întinează viața copiilor noștri."

CRISTIANA ANGHEL, senator, PC: "Cum este posibil să spunem nu? Ne gândim și la varianta în care pedofilul este bolnav de SIDA și nenorocește copilul pe viață?"

Potrivit proiectului, castrarea chimică ar putea fi aplicată violatorilor și pedofililor la finalul ispășirii pedepsei cu închisoarea, printr-o decizie a instanței.

IOAN IOVESCU, senator, PP-DD: "Să votăm cu toții inițiativa, din păcate nu știu dacă suntem 85 în sală și cu toată bunăvoința noastră cred că o să cadă."

Chiar dacă nu a fost votat, proiectul a trecut tacit. Legea ajunge de aici la Camera Depuțatilor. Anul trecut, o inițiativă similara a fost respinsă de Parlament.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2