Date companie
 
 
 
 

Câteva mii de sindicaliști au protestat în Piața Victoriei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, sindicate
 

Proteste de amploare, astăzi în Capitală! La apelul confederației sindicale Cartel Alfa, mii de persoane s-au adunat în fața sediului Guvernului, pentru a convinge Executivul să renunțe la transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. Oamenii spun că acest lucru va detemina ca majorarea salarială anunțată pentru debutul anului 2018 să nu se regăsească, de fapt, în veniturile nete.

VOX 
"Este doar un mesaj pe care noi vrem să-l audă toată țara, minciunile pe care guvernul acesta le spune încontinuu, i-a lăsat pe oameni fara replică."

VOX 
"Unii vor pierde până la 40% din venit, o colegă acum din minister ...spune că va pierde până la 70%. Din calculele nostre, pierdem foarte-foarte mult".

Protestatarii - angajați din Poliție, sănătate și transporturi - au venit din mai multe județe ale țării. Ei au purtat pancarte pe care era scris: "Vă plătim să ne slujiți, nu să ne batjocoriți", "Paharul răbdării s-a umplut. Dările mai mari decât veniturile?" și "Trăiască guvernanții așa cum trăiește poporul".

AMBIANȚĂ 

VOX 
"Va fi un dezastru, iar oamenii nu pot să mai accepte să fie umiliți, mai ales că muncesc din greu, și, mai nou, sunt și dați afară pe capete. Sperăm ca guvernul să se trezeasca în al 12-lea ceas, când nu se mai poate face nimic".

O delegație a sindicaliștilor a discutat cu premierul Mihai Tudose. După discuții, șeful Guvernului a declarat că nu s-a luat decizia renunțării la transferarea CAS de la angajat la angajator. El nu a exclus însă găsirea unor "soluții de compensare". Liderii sindicali vor discuta din nou pe această temă cu prim-ministrul vineri dimineața.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2