Date companie
 
 
 
 

Câtigătorii fazei Naționale a Olimpiadei Interdisciplinare Științele Pământului au fost premiați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, olimpiada, nationala, castigatori, premii, pamantului, faza, stiintele
 

Premii pentru olimpicii de la Științele Pământului! Colegiul "Iuliu Maniu", din București, a găzduit, joi-seară, festivitatea de premiere a celor mai buni elevi participanți la faza națională a Olimpiadei interdisciplinare Științele Pământului. Elevii, veniti din toata tara au asteptat nerăbdători rezultatele. Îmbujorați de emoție, câștigătorii au primit, apoi, premiile, ca recunoaștere a meritelor privind cunoștințele acumulate la această disciplină.

DIANA URSU, câștigătoarea locului I "Pentru viitor, eu nu știu, sper să merg pe chimie, dar, poate urmez și ceva legat de biologie și fizică, având în vedere că mă pricep la toate combinate."

VOX "A fost destul de greu concursul, mai ales față de anii trecuți, în special proba teoretică, mai mult decât ne-am fi așteptat fiecare dintre noi."

VOX "Mă simt foarte bine, m-am calificat în lot, deci sentimentul că trebuie să învăț, mi s-a oferit și premiul de cel mai bun chimist. Sunt în al noulea cer pentru că îmi place chimia."

DANIELA BOGDAN, inspector general, Ministerul Educatiei "Suntem la finalul Olimpiadei Nationale Interdisciplinare Științele Pământului și a finalizat acest concurs prin acordarea premiilor pentru cei mai buni elevi, selecționarea lotului lărgit, care va fi pregatit centralizat la București în luna iunie."

La Olimpiada interdisciplinară Știintele Pământului, elevii participanti susțin o probă teoretică și una practică, la 4 discipline: biologie, chimie, fizică și geografie. În urma stabilii clasamentului final de la faza națională, vor fi selectionați 10 elevi, care vor alcatui lotul lărgit al Romaniei, pentru Olimpiada Internationala ce se va desfasura in India. In ultimii 3 ani, echipa Romaniei a obtinut medalii de aur, argint si bronz la Olimpiada Internațională Earth Science, în cadrul edițiilor organizate în Indonezia, în 2010, în Italia, în 2011 și în Argentina, anul trecut.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2