Date companie
 
 
 
 

Câțiva turiști, printre care și un copil de cinci ani, intoxicați cu clorul din piscina unui hotel din Bran

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, copil, amenda, protectia, consumatorilor, intoxicat, hotel, piscina, clor, bran
 

De la piscină, la spital! Doua familii din Brasov, patru adulți și 3 copii, au petrecut weekend-ul la Bran-Moeciu, însă, l-au încheiat la spital, după ce s-au intoxicat cu clor în piscina hotelului de patru stele în care s-au cazat. Printre persoanele intoxicate cu această substanță se află și un copil de cinci ani.

VOX ”Când am intrat în apă, am simțit o usturime pe nas, usturime în gat, uscat nasul. Deci, clar, apa aia a avut prea mult clor. Doctorul a zis că e de la clor. Tușesc, ei la fel, cu vomă.”

VOX ”Simțeam miros de clor puternic, dar nu m-am gândit că se întâmplă așa ceva. Fiul meu de 5 ani a început să tușească, până la vomă. A vomitat pe mine, a început să mă doară capul, soția din ce în ce mai rău.”

Turiștii au sesizat Protecția Consumatorilor, iar inspectorii s-au deplasat imediat la fața locului.

AMBIANTA ”- Și clorul? - Clorul, 3. - Nu e asta! Dupa ce norme este? - De 0,51. - Arătați-mi cu ce l-ați măsurat dumneavoastră! Înseamnă că ați măsurat altceva!”

Hotelul din Bran riscă, acum, o amendă de pâna la 30.000 de lei.

SORIN SUȘANU, comisar șef, C.R.P.C. Brașov ”Cu toate că ar fi trebuit să fie PH-ul undeva, între 7 și 7,4, această valoare este depășită, cât și oxigenul, care trebuia să fie între 5 și 10 mg la litru, de asemenea, este depășit.”

Clorul este administrat în apă, în scopul eliminării germenilor și paraziților. Substanța implică însă, niște riscuri. Astfel, clorul, în concentrație peste limita admisă, provoacă usturimea ochilor, înroșirea acestora, iritația nazală, dar și probleme de respirație. Unele studii arata că expunerea pe termen lung în piscinele tratate cu clor măreste riscul de astm la copii. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii spanioli, clorul din piscină afectează chiar și sănătatea înotătorilor profesioniști. În timpul efectuării studiului, o creștere a nivelului pentru doi markeri de toxicitate genetică a fost evidențiată la acești înotători, iar unul dintre acești „markeri” este considerat a fi „indicator de risc de declanșare a cancerului la subiecții sănătoși”.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2