Date companie
 
 
 
 

Cauciucurile de iarnă, obligatorii de la 1 noiembrie 2011

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, ordonanta, cauciucuri iarna, obligatoriu, noiembrie 2011, amenzi auto, lanturi antiderapante
 

Cauciucurile de iarnă vor fi obligatorii din luna noiembrie a acestui an. Guvernul a adopat o ordonanță potrivit căreia, în anotimpul rece, posesorii de autovehicule care circulă pe drumurile publice trebuie să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă sau cu cele de tip "all season".

ANCA BOAGIU - ministrul Transporturilor: "E obligatoriu pe toate cele patru roti atunci când discutãm de autoturisme. Atunci când discutãm de autovehiculele de marfã sunt obligatorii pe axele de tractiune. Cauciucurile all-season sunt recunoscute ca si dotare de iarnã."

Cei care vor circula pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără să aibă mașinile dotate cu anvelope de iarnă, vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 2.500 și 4 mii de lei. De asemenea, utilizarea lanțurilor antiderapante pe drumuri care nu sunt acoperite de zăpadă atrage după sine sancțiuni pentru deteriorarea carosabilului.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2