Date companie
 
 
 
 

Căutări disperate, în cazul celor doi localnici dispăruți în apele Buzăului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : smurd, pompieri, jandarmi, buzau, politisti, isu, oameni, cautari, raul, stana, elicopetr, pluta
 

Căutări disperate în apele râului Buzău, pentru găsirea celor doi oameni dispăruți în Sâmbăta Mare! Nenorocirea a avut loc în localitatea Moșești, unde cinci localnici s-au urcat pe o plută improvizată, pentru a traversa râul Buzău spre stâna unde își țineau animalele. Râul al cărui debit a crescut mult din cauza ploilor abundente a fost însă necruțător. Pluta s-a răsturnat, iar doi oameni au fost înghițiți de ape. Pluta, ruptă de forța apei, a fost găsită la un kilometru, în aval, între tufișuri, de unul dintre localnicii veniti sa ajute la căutare.

AMBIANȚĂ "Atenție să nu alunecați! Țineți aproape, unul de celălalt! Dacă observați ceva, ne oprim și cercetăm."

AMBIANȚĂ "- E adâncă acolo? - Un metru! Un metru, la mal! Ia, vedeți și în mărăcinișul ăsta, aici. Și aici s-ar fi putut agăța!"

Un elicopter S.M.U.R.D. a survolat toată zona, dar fără succes. Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au adus și bărci pneumatice, dar nu le-au putut folosi din cauza vitezei mari a râului, așa că au fost nevoiți să se limiteze la acțiunile de căutare de pe mal.

IULIAN APOSTOL, căpitan, I.S.U. Buzău "Misiunea este destul de dificilă, întrucât malurile râului Buzau sunt abrupte. Sunt acoperite cu vegetație, care împiedică atât accesul salvatorilor în apropierea apei, cât si vizibilitatea. Nu am reușit să introducem barca pneumatică pe râu, întrucât debitul de apă este foarte mare, este în creștere, viteza apei depășește doi metri pe secundă, punând în pericol siguranța salvatorilor."

Peste 50 de pompieri, polițiști și jandarmi din județele Buzău și Brăila, dar și sute de localnici, îi caută pe dispăruți, însă nici urmă de trupuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2