Date companie
 
 
 
 

Cazul copilașului omorât de birocrație la Spitalul Județean Cluj, anchetat de o comisie a Ministerului Sănătății

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, spital, manager, mort, ministerul, chirurg, sanatatii, bebelus, comisie, susca, ciuce, sendroiu
 

Detalii șocante în cazul de la Cluj, în care birocrația a ucis un nounăscut! Părinții au primit răspunsul oficial, că bebelușul lor nu va ajunge pe una din mesele de operație din Spitalul de Urgență, abia la 5 zile dupa decesul copilașului.

DĂNUȚ ȘENDROIU, tatăl bebelușului decedat ”Consider că avea o șansă și nu i-a fost acordată. Este cererea pe care am făcut-o ca domnul doctor să-mi opereze fetița, cerere înregistrată la Registratura spitalului în 29 și răspunsul l-am primit astăzi, la 5 zile după ce fetița a decedat.”

Între timp, medicul chirurg Constantin Ciuce, cel care ar fi putut salva copilul, dacă ar fi fost lăsat să-l opereze, a depus plângere penala împotriva conducerii spitalului.

PETRU ȘUȘCĂ, manager S.J.U. Cluj ”În urma unui control efectuat de Ministerul Sănătății în luna martie, am constatat că domnul profesor opera copii. Nu am știut că opera copii! I s-a adus la cunoștință că trebuie respectate dispozițiile legii 95 privind specialitatea, codul de deontologie profesională.”

CONSTANTIN CIUCE, medic chirurg, șef Secție Chirurgie 1, S.J.U. Cluj ”Pentru abuz în serviciu am depus o plângere penalâ împotriva domnului manager Șușcă și împotriva directorului medical, întrucât de un an de zile sunt lucruri bazate pe documente, interpretate de mine ca o subminare a autorității.”

Sara Maria s-a nascut prematur, în Spitalul Județean Cluj, cu o malformație congenitală gravă: hernie diafragmatică! Ca să nu moară, trebuia să se intervină chirurgical de urgență. Profesorul Constantin Ciuce, șeful Secției de Chirurgie 1, nu a fost lăsat, însă, de managerul spitalului, Petru Șușcă, să opereze copilașul, pe motiv că nu are specializare în chirurgie pediatrică, așa cum prevăd normele legale. Asta, deși chirurgul a mai operat șase copii, care s-au născut cu aceeași gravă malformație, și toți au supraviețuit. Mai mult, același manager le-a recomandat părinților să ducă bebelușul care se zbătea între viață și moarte la un spital de copii, ca să fie operat. Fetița a încetat din viață după cinci ore de la naștere, în ambulanța care o transporta între spitale. Cazul care a scandalizat întreaga țară a pus presiune pe autoritățile din Sănătate. Conducerea Ministerului Sănătății a dispus constituirea unei comisii de evaluare medicală a cazului. Comisia este formată din reprezentanți ai Colegiului Medicilor, ai Ministerului Sănătății, chirurgi pediatri și medici neonatologi. De asemenea, ministerul a cerut un control al Direcției Județene de Sănătate Publică Cluj la Spitalul Județean.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2